Ανακοίνωση νικητών του διαγωνισμού Nikon Photo Contest 2016-2017

Nikon Photo Contest 2016-2017

Η Nikon είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τους νικητές του διαγωνισμού Nikon Photo Contest 2016-2017. Ο διαγωνισμός Nikon Photo Contest αποτελεί έναν από τους κορυφαίους διεθνείς διαγωνισμούς φωτογραφίας παγκοσμίως και διοργανώνεται από το 1969. Φέτος, παρουσιάστηκε ένα ειδικό Βραβείο 100ής Επετείου με το θέμα “Celebration” (Εορτασμός), για τον εορτασμό των 100ών γενεθλίων της Nikon.

Συνολικά 21.511 φωτογράφοι από 170 χώρες και περιοχές υπέβαλαν 76.356 έργα, ένα νέο ρεκόρ για το διαγωνισμό όσον αφορά τον αριθμό των χωρών και των περιοχών από τις οποίες υποβλήθηκαν συμμετοχές.

ΝΙΚΗΤΈΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΎ NIKON PHOTO CONTEST 2016-2017

Nikon 100th Anniversary Prize (Βραβείο 100ής επετείου της Nikon): Greeting to the Sun (Χαιρετισμός στον ήλιο)

nikon photo contest 100th anniversary prize annamaria bruni original

Annamaria Bruni (Ιταλία)

Grand Prize (Μέγα Βραβείο): 休 (Ώρα για διάλειμμα)

nikon photo contest grand prize yuanyuan tian original

Yuanyuan Tian (Κίνα)

Award for the Most Popular Entry (Βραβείο για την πιο δημοφιλή συμμετοχή): Disappearing fishing method by Moken (Η μέθοδος ψαρέματος των Μόκεν που τείνει να εκλείψει)

nikon photo contest most popular entry dorte verner original

Dorte Verner (ΗΠΑ)

Το έργο της κριτικής ανέλαβε μια διεθνής επιτροπή επαγγελματιών από διάφορους τομείς, με επικεφαλής τον παγκοσμίως γνωστό γραφίστα και καλλιτεχνικό διευθυντή, Neville Brody, ο οποίος δήλωσε συνοψίζοντας: «Οι συμμετοχές παρουσίαζαν μια τεράστια ποικιλία όσον αφορά το αντικείμενο και το ενδιαφέρον τους: κάποιες ήταν χαρούμενες και εμπειρικές, αλλά μια μεγάλη πλειοψηφία ήταν πολιτικές ή εξέφραζαν ένα φιλοσοφικό σχόλιο για τον κόσμο. Οι ίδιοι οι νικητές αντικατοπτρίζουν μια ισορροπία ανάμεσα στην καλλιτεχνική ματιά και την ικανότητα αφήγησης μιας ιστορίας. Οι παγκόσμιοι προβληματισμοί και τα ζητήματα αποτυπώνονται και εκφράζονται ως απλή πραγματικότητα. Εικόνες που μας βοηθούν να κατανοήσουμε καλύτερα ποιοι είμαστε και να μας εκθέσουν στις μεγαλύτερες αλήθειες του κόσμου στον οποίο ζούμε.»

Εκτός από την επιλογή ενός νικητή για το βραβείο Nikon 100th Anniversary Prize και για το βραβείο Grand Prize από τις συμμετοχές στις άλλες δύο κατηγορίες, οι κριτές απένειμαν βραβεία 1ης, 2ης και 3ης θέσης για κάθε κατηγορία και φορμά (μεμονωμένη φωτογραφία/φωτογραφία ιστορία/βίντεο). Επίσης, επιλέχθηκε το βραβείο Award for the Most Popular Entry, για το οποίο ψήφισαν οι συμμετέχοντες του διαγωνισμού.

Όλες οι βραβευμένες φωτογραφίες και οι λεπτομέρειες είναι διαθέσιμες στην τοποθεσία του διαγωνισμού Nikon Photo Contest 2016-2017 στο web.