Ανακοινώθηκε επίσημα το HTC U11 με Edge Sense, Snapdragon 835, 6GB RAM και Android 7.1

HTC U11

Η HTC ανακοίνωσε τη νέα της ναυαρχίδα U11. Διαθέτει αισθητήρα Edge για αλληλεπίδραση συμπίεσης που σας επιτρέπει να ξεκινήσετε την κάμερα, να στείλετε μηνύματα κειμένου, να ανοίξετε τα email ή να την προσαρμόσετε για να ξεκινήσει οποιαδήποτε εφαρμογή. Επίσης, σας επιτρέπει να ενεργοποιήσετε την προηγμένη επαφή και να χρησιμοποιήσετε μια “σύντομη συμπίεση” καθώς και ένα “squeeze and hold” για ακόμη περισσότερη λειτουργικότητα.

Επειδή το Edge Sense βασίζεται στην πραγματική πίεση που ασκείται στο πλάι της συσκευής, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες σχεδόν τις συνθήκες – ακόμα και αν φοράτε γάντια ή σε καιρικές συνθήκες όπως το χιόνι ή τη βροχή” δήλωσε η εταιρία. Τρέχει Android 7.1.1 (Nougat) με το HTC Sense UI.

Το τηλέφωνο έχει επιφάνεια απο υγρό γυαλί κατασκευασμένο με χρήση υβριδικής απόθεσης με οπτικό φάσμα. Η HTC λέει ότι δημιουργείται με στρωματοποίηση πολύ διαθλαστικών πολύτιμων ορυκτών στο πίσω κάλυμμα του τηλεφώνου, δημιουργώντας έντονα νέα χρώματα που μετατρέπουν το φως. Έχει οθόνη 5.5 ιντσών Quad HD 3D στην πρόσοψη και γυαλί 3D στο πίσω μέρος. Είναι επίσης ανθεκτικό στη σκόνη και στο νερό με αξιολογήσεις IP57.

Διαθέτει έχει θύρα USB Type-C και το νέο HTC USonic συνδυάζει την ενεργή ακύρωση θορύβου με τη δυνατότητα να συντονίζει τον ήχο στην ακοή σας. Χρησιμοποιεί ενσωματωμένα μικρόφωνα στο ακουστικό και συνδεσιμότητα δεδομένων USB-C, το USonic χτυπά το εσωτερικό αυτί με μια προηγμένη τεχνολογία τύπου σόναρ και στη συνέχεια προσαρμόζει το ηχητικό προφίλ στη μοναδική σας βιολογία. “Αυτό δημιουργεί μια απίστευτα προσωπική και βελτιστοποιημένη εμπειρία ακρόασης με ζωντανό ήχο διαμορφωμένο ειδικά για εσάς“, λέει η HTC.

Προσφέρει επίσης ενεργή ακύρωση θορύβου, η οποία μειώνει τις διαταραχές και τις περισπασμούς γύρω σας, ώστε να μπορείτε να παραμείνετε επικεντρωμένοι στη μουσική σας. Παρακολουθεί συνεχώς τα επίπεδα περιβαλλοντικού ήχου και προσαρμόζεται γρήγορα σε τυχόν νέους θορύβους ή διαταραχές. Τα ηχεία HTC BoomSound Hi-Fi Edition υπόσχονται περισσότερη δυνατή ένταση και καλύτερη δυναμική ακουστική.

Έχει τέσσερα βέλτιστα τοποθετημένα πανκατευθυντικά μικρόφωνα που συνεργάζονται για την εγγραφή ήχου από όλες τις κατευθύνσεις και κατά τη λήψη βίντεο με ακουστική εστίαση, μπορείτε να μεγεθύνετε οπτικά για να στοχεύσετε το θέμα σας και να ενισχύσετε τους συγκεκριμένους ήχους τους. Έρχεται επίσης με προσαρμογέα USB-C έως 3,5 mm με ενσωματωμένο DAC. Διαθέτει HTC Sense Companion, Google Assistant και Amazon Alexa. Στην Κίνα, έρχεται με το Duer AI Assistant: Powered by Baidu DuerOS.

Έχει οπίσθια κάμερα στα 12MP HTC UltraPixel 3 με οπτική σταθεροποίηση εικόνας (OIS), διπλό φλας LED και άνοιγμα f/1,7. Η HTC λέει ότι η κάμερα χτυπάει το Google Pixel επιτυγχάνοντας βαθμολογία 90 στην DxOMark, την υψηλότερη βαθμολογία για μια φωτογραφική μηχανή smartphone τόσο για φωτογραφίες όσο και για βίντεο. Διαθέτει επίσης Auto HDR Boost που προσφέρει σαφέστερες, πιο ισορροπημένες εικόνες, λαμβάνοντας πολλαπλές λήψεις που μετράνε τις πιο σκούρες σκιές και τα πιο φωτεινά σημεία χωρίς να επιβραδύνει.

Το HTC U11 έρχεται σε Amazing Silver, Sapphire Blue, Brilliant Black, Ice White και Solar Red και θα ξεκινήσει να κυκλοφορεί σε επιλεγμένες χώρες από την επόμενη εβδομάδα και θα είναι διαθέσιμο παγκοσμίως από τον Ιούνιο του 2017. Διατίθεται στα €749 στην Ευρώπη, £649 στο Ηνωμένο Βασίλειο και $696 (μόνο με συμβόλαιο) στις ΗΠΑ.

HTC U11 specifications:

  • 5.5-inch (1440 x 2560 pixels) Quad HD Super LCD 5 display with Corning Gorilla Glass 5 protection
  • 2.45GHz Octa-Core Qualcomm Snapdragon 835  MobilePlatform
  • Adreno 540 GPU
  • 6GB RAM with 128GB storage (UFS 2.1)
  • 4GB RAM with 64GB storage
  • expandable memory up to 2TB with microSD
  • Android 7.1.1 (Nougat) with HTC Sense UI,  HTC Edge Sense,HTC Sense Companion
  • Single / Hybrid Dual SIM (nano + nano / microSD)
  • 12MP HTC UltraPixel 3 rear camera with 1.4μm pixel, dual LED flash, f/1.7 aperture, OIS, UltraSpeed Autofocus, RAW capture, 4K video recording with 3D Audio, Hi-Res stereo recording, and Acoustic Focus, 120fps slow mo video at 1080p
  • 16MP front-facing camera with 1080p video recording
  • Water and dust resistant (IP57)
  • Fingerprint sensor
  • Dimensions: 153.9 x 75.9 x 7.9mm; Weight: 169g
  • USB-C audio, HTC USonic with Active Noise Cancellation,HTC BoomSound Hi-Fi edition, 3D Audio recording with 4 microphones, Hi-Res audio certified
  • 4G VoLTE, WiFi 802.11 ac (2.4 and 5 GHz), Bluetooth 4.2, GPS with GLONASS, NFC, USB Type-C 3.1 Gen 1
  • 3000mAh battery with Quick Charge 3.0