Γιατί ο αμερικανικός στρατός επιλέγει iPhone

iPhone 7 Plus

Η ταχύτητα και η ομαλή λειτουργία του iPhone κάνει τον αμερικανικό στρατό να στραφεί στο τηλέφωνο της Apple. Το iPhone 6s θα αποτελέσει μέρος του ηλεκτρονικού εξοπλισμού κάποιων επίλεκτων μονάδων.

Ειδικότερα, η χρήση εφαρμογών για το χειρισμό μη επανδρωμένων εναέριων συστημάτων (UAS ή πιο απλά drones) και η ξεκάθαρη υπεροχή του iPhone στην παράλληλη, απρόσκοπτη διαχείριση κάποιων λειτουργιών, όπως η χάραξη της διαδρομής στον ηλεκτρονικό χάρτη και η ταυτόχρονη παρακολούθηση της εικόνας που μεταδίδεται ζωντανά από την κάμερα του drone, έπεισε τη διοίκηση ειδικών επιχειρήσεων του αμερικανικού στρατού να αλλάξει κατεύθυνση.

Όπως αναφέρεται, στην περίπτωση χρήσης άλλων συσκευών, τα κολλήματα, η καθυστέρηση στη μετάδοση των πληροφοριών και η συχνή ανάγκη επανεκκίνησής τους, είχε ως αποτέλεσμα το χάσιμο κρίσιμου χρόνου, γεγονός που μπορεί υπό συγκεκριμένες συνθήκες να αποβεί ολέθριο.

Συνδεδεμένο με ένα ειδικών προδιαγραφών σύστημα ασύρματης ενδοεπικοινωνίας, το iPhone θα επιτρέπει επίσης στον επικεφαλής μιας ομάδας στρατιωτών να βλέπει ανά πάσα στιγμή την ακριβή θέση τους.