Γιατι οι νέοι MacBook Pro οδηγούν και πάλι τις εξελίξεις

MacBook Pro

25 χρόνια καινοτομίας, 25 χρόνια οι φορητοί υπολογιστές Mac προσδιορίζουν και επαναπροσδιορίζουν τι μπορεί να κάνει ένα notebook. Και πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, αφού η καινοτομία είναι στο DNA της Apple και χαρακτηρίζει τους Mac στο σύνολό τους καθώς και όλες τις συσκευές της.

Ο νέος MacBook Pro είναι ένα εργαλείο φτιαγμένο για όσους θέλουν έναν πανίσχυρο φορητό υπολογιστή και δεν συμβιβάζονται με τίποτα λιγότερο από το καλύτερο. Ο νέος MacBook Pro εισάγει τους φορητούς υπολογιστές σε μια εποχή όπου η εργονομία είναι βασικό ζητούμενο. Την ίδια στιγμή, οι επιδόσεις και τα κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά δεν λειτουργούν σε βάρος του όγκου και των διαστάσεων, αφού τα νέα MacBook Pro, των 13 και 15 ιντσών, είναι πιο λεπτά και πιο ελαφριά, αν και ταχύτερα, με φωτεινότερες Retina οθόνες και πολλαπλές θύρες.

Το σημείο όμως που κάνει πραγματικά τη διαφορά, και εκτοξεύει τις επιδόσεις στον τομέα της εργονομίας, είναι το Touch Bar, μία έγχρωμη, OLED οθόνη αφής πολλαπλών σημείων, που διατρέχει το πληκτρολόγιο στην πάνω του πλευρά. Το Touch Bar έρχεται από το μέλλον και ουσιαστικά δημιουργεί τα τόσα διαφορετικά πλήκτρα λειτουργιών που πάντα ήθελες, προκειμένου να κάνεις ένα σωρό πράγματα μόλις με ένα άγγιγμα.

Τα εικονικά πλήκτρα του Touch Bar αλλάζουν και προσαρμόζονται, ανάλογα με την εφαρμογή πάνω στην οποία δουλεύεις. Έτσι, σε άλλες συντομεύσεις έχεις άμεση πρόσβαση όταν εργάζεσαι με το Photoshop, σε άλλες όταν γράφεις ένα κείμενο ή επεξεργάζεσαι ένα λογιστικό φύλλο και σε άλλες αν ήρθε η ώρα να παίξεις μουσική -μην ξεχνάς ότι τα MacBook είναι (όχι τυχαία) η πρώτη και σχεδόν μοναδική επιλογή για τους επαγγελματίες. Έτσι, σε συνδυασμό με το αναβαθμισμένο και μεγαλύτερο Force Touch Trackpad, το οποίο αντιλαμβάνεται και αντιδρά σε πληθώρα διαφορετικών κινήσεων, τo κάθε τι γίνεται ακόμα πιο γρήγορα και εύκολα.

Παράλληλα, το Touch Bar ενσωματώνει και τον γνωστό από τις νεότερες iOS συσκευές Touch ID αισθητήρα, που σου επιτρέπει να ξεκλειδώνεις το νέο MacBook Pro απλά αγγίζοντας το δάκτυλό σου και μελλοντικά να κάνεις τις πληρωμές σου στο web χρησιμοποιώντας ως επιβεβαίωση το δακτυλικό σου αποτύπωμα.

Οι Retina οθόνες των νέων MacBook Pro είναι 67% πιο φωτεινές και με υψηλότερη αντίθεση, αν και τόσο λεπτές όσο αυτή του MacBook των 12 ιντσών. Ακόμα, τα νέα MacBook Pro ενσωματώνουν τέσσερις Thunderbolt 3 θύρες. Παράλληλα, οι Thunderbolt 3 είναι συμβατές με τις USB-C και κάθε μία μπορεί να λειτουργήσει ως πηγή φόρτισης.

Πιο γρήγορα έως και 50%, με χωρητικότητα μέχρι 2 TΒ, είναι και τα SSD των νέων MacBook Pro. Σε συνδυασμό με τους νεότερης γενιάς Core i5 και i7 επεξεργαστές της Intel φτάνουν σε επιδόσεις που ξαφνιάζουν, όπως η ακόμα ταχύτερη (κατά 57% σε σχέση με την προηγούμενη γενιά) επεξεργασία βίντεο.

Και επειδή, ξέχωρα από την εργονομία και τις επιδόσεις, λατρεύεις τα MacBook για το μοναδικό τους σχεδιασμό, το νέο MacBook Pro έρχεται εκτός από το κλασικό ασημί και στο καταπληκτικό space gray, το οποίο ήδη έχεις λατρέψει από τα iPhone, iPad και το Μacbook.