Για 14η χρονιά, δωρεάν εκπαίδευση από τη Cyta στα ΚΕΝ για όλους τους νεοσύλλεκτους!

Cyta, Οδική Ασφάλεια

Η Cyta χαιρετίζει το γεγονός ότι οι κοινές προσπάθειες για καλλιέργεια οδικής συνείδησης στους εθνοφρουρούς μας αποδίδουν καρπούς, αφού σύμφωνα με τις πρόσφατες στατιστικές δεν έχει σημειωθεί κανένα θύμα-στρατιώτης της ασφάλτου την τελευταία χρονιά 2016-2017. Με την ευκαιρία, ο Οργανισμός ανακοινώνει ότι συνεχίζει και φέτος για 14η συνεχή χρονιά την προσφορά δωρεάν εξειδικευμένων σεμιναρίων οδικής ασφάλειας εντός των στρατοπέδων παγκύπρια, παραμένοντας έτσι πιστή και σταθερή στην υπόσχεσή της να είναι δίπλα στους νέους στο σοβαρό ζήτημα της οδικής ασφάλειας.

Επιπρόσθετα, με την κατάταξη των νεοσυλλέκτων τον Ιούλιο, η Cyta προσφέρει μια πρώτη ενημερωτική διάλεξη για το θέμα της οδικής ασφάλειας και συμπεριφοράς, το οποίο διοργανώνεται στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Λάρνακας, Πάφου, Λεμεσού, καθώς και στο Κέντρο Εκπαίδευσης Μονάδων Καταδρομών στο Σταυροβούνι. Οι διαλέξεις έχουν ήδη ξεκινήσει στις 8 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν εντός του Αυγούστου 2017.

Η πρωτοβουλία αυτή της Cyta, που ξεκίνησε το 2004, αποτελεί πλέον θεσμό και ανταποκρίνεται, τόσο στις ανάγκες των νέων, όσο και στις ανησυχίες των γονιών για θέματα οδικής ασφάλειας. Οι διαλέξεις υλοποιούνται από την εκπαιδεύτρια-εταιρεία APA Σύμβουλοι Οδικής Ασφάλειας που ειδικεύεται στο θέμα, με τη συνεργασία του Υπουργείου Άμυνας και του ΓΕΕΦ και εντάσσονται στη γενικότερη δράση της Cyta για την καλλιέργεια οδικής συνείδησης στους νέους, μέσω εκπαίδευσης. Οι ενέργειες αυτές της Cyta αποτελούν έμπρακτη απόδειξη ότι ο Οργανισμός τιμά την υπογραφή και δέσμευσή του στην Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Οδική Ασφάλεια, ενώ στηρίζουν τις προσπάθειες των αρμόδιων φορέων της Κύπρου στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας, για εξάλειψη των θυμάτων της ασφάλτου και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων.

Η Cyta υπόσχεται να συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των εθνοφρουρών και να συνεχίσει να τους στηρίζει με κάθε τρόπο.

Περισσότερες πληροφορίες για την προσφορά της Cyta στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας, μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.cyta.com.cy/road-safety.