Ετοιμαστείτε να αναλάβετε τον έλεγχο με το νέο φακό PC NIKKOR 19MM F/4E ED με δυνατότητα κλίσης/μετατόπισης

pc nikkor 19mm PR

Η Nikon οδηγεί την ευελιξία σύνθεσης σε νέα επίπεδα κυκλοφορώντας τον πρώτο φακό φορμά FX με έλεγχο προοπτικής (PC) όπου χρησιμοποιούνται δύο μηχανισμοί περιστροφής για τη λειτουργία PC. Ιδανικός για αρχιτεκτονικές και καλλιτεχνικές λήψεις, καθώς και για λήψεις τοπίων, ο PC NIKKOR 19mm f/4E ED έχει κατασκευαστεί για φωτογράφους με μεγάλη αντίληψη του χώρου.

Με τις μοναδικές δυνατότητες κλίσης, μετατόπισης και περιστροφής δύο επιπέδων που διαθέτει, αυτός ο φακός χειροκίνητης εστίασης παρέχει στους φωτογράφους τη δυνατότητα λήψης από το τέλειο αρχικό σημείο. Τόσο η κλίση όσο και η μετατόπιση μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξεχωριστά ή σε συνδυασμό, ουσιαστικά αναπαράγοντας τις κινήσεις μιας φωτογραφικής μηχανής με προβολή μεγάλου φορμά. Οι φωτογράφοι διαθέτουν μεγάλες δυνατότητες ελέγχου του εστιακού επιπέδου του φακού και μπορούν να τον μετατοπίζουν εύκολα για να δημιουργούν φωτογραφίες χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα εξαιτίας της σύγκλισης. Μπορούν επίσης να δώσουν κλίση στο φακό για να δημιουργήσουν τοπία με καθαρή εικόνα στο πρώτο πλάνο και στο φόντο, χωρίς να χρειάζεται να κλείσουν το διάφραγμα, όπως γίνεται με τους τυπικούς φακούς. Η γωνία προβολής 19 mm είναι ιδανική για τις λήψεις μεγάλων οικοδομημάτων και ελεύθερων χώρων, ενώ η μοναδική οπτική κατασκευή του φακού ελαχιστοποιεί ακόμη και στα άκρα του κάδρου την παραμόρφωση που είναι χαρακτηριστική στους ευρυγώνιους φακούς.

Ο Dirk Jasper, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Nikon Europe, αναφέρει: «Αυτός ο φακός με φορμά FX αποτελεί μια πολυαναμενόμενη προσθήκη στη σειρά φακών NIKKOR με έλεγχο προοπτικής της Nikon. Κατασκευασμένος με γνώμονα τις απαιτήσεις των επαγγελματιών που εργάζονται με φακούς PC, συνδυάζει δυναμικά τις γωνίες λήψης και την ασυμβίβαστη ποιότητα εικόνας έως και το άκρο του κάδρου».

ΣΎΝΟΨΗ ΒΑΣΙΚΏΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΏΝ

Υπερ-ευρυγώνια γωνία προβολής 19 mm
Η γωνία προβολής 19 mm εξασφαλίζει στους φωτογράφους τη δυνατότητα να αποτυπώνουν τις πραγματικές διαστάσεις μιας σκηνής ή να αποτυπώνουν μεγαλύτερο μέρος ενός οικοδομήματος σε σύγκριση με το πρώτο πλάνο.

Μεγαλύτερη ακρίβεια: θρυλική ποιότητα NIKKOR
Δύο στοιχεία ασφαιρικού φακού με τα οποία μειώνονται σε μεγάλο βαθμό το φαινόμενο της αντανάκλασης του φωτοστεφάνου και άλλοι τύποι παραμορφώσεων του φακού. Τρία γυάλινα στοιχεία εξαιρετικά χαμηλής διασποράς που ελαχιστοποιούν την αξονική χρωματική εκτροπή. Η νανοκρυσταλλική επίστρωση της Nikon ουσιαστικά εξαλείφει τα διπλά είδωλα και τις αντανακλάσεις στο σύνολο του κάδρου, ακόμη και σε συνθήκες με κόντρα φως.

Περιστροφή PC διπλού επιπέδου: λήψεις από το τέλειο αρχικό σημείο
Τόσο η κλίση όσο και η μετατόπιση μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξεχωριστά ή σε συνδυασμό. Η λειτουργία κλίσης παρέχει τη δυνατότητα ανεξάρτητης περιστροφής έως και κατά 90° σε κάθε κατεύθυνση. Είναι επίσης δυνατή η περιστροφή ολόκληρου του φακού έως και κατά 90°.

Ομαλή λειτουργία: κορυφαία κατασκευή, εξαιρετική εργονομία
Ο στιβαρός μηχανισμός μετατόπισης εξασφαλίζει ομαλή λειτουργία. Ο φακός είναι compact και ζυγίζει περίπου 885 g. Έχει χρησιμοποιηθεί επίστρωση φθορίου της Nikon, η οποία εξασφαλίζει ενεργή προστασία από νερό, σκόνη και βρομιά, χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα εικόνας.