Η πρώτη τηλεόραση 8K της SHARP, AQUOS 8K θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο

Sharp AQUOS 8K

Η SHARP ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει την πρώτη παγκόσμια τηλεόραση 8K για την καταναλωτική αγορά από τον επόμενο μήνα. Η LCD τηλεόραση 70 ιντσών SHARP AQUOS 8K (LC-70X500) έχει ανάλυση 7.680 x 4.320 pixel, διαθέτει στήριξη HDR και διαθέτει κράμα αλουμινίου υψηλής ποιότητας για τα πλαίσια, την κάτω μπάρα και τη βάση, καθώς και επιφάνεια με βουρτσισμένο φινίρισμα και φινίρισμα καθρέφτη.

Τρεις ομάδες ηχείων ενσωματωμένες στο SoundBar δουλεύουν με δύο ομάδες μπάσων και τέσσερα ηχεία υψηλής ισχύος με βέλτιστο ήχο πίσω μπάσου εγκατεστημένο πίσω από την τηλεόραση. Διαθέτει τεχνολογία Yamaha Audio Engine και τεχνολογία DTS 2.0.

Το panel διαθέτει οθόνη δυναμικής επισήμανσης, νέα τεχνολογία οπίσθιου φωτισμού που φωτίζει την άκρη και καθιστά το φωτισμό και τη φωτεινότητα σε διαφορετικά τμήματα της εικόνας, επιτυγχάνοντας ένα πιο σκούρο ή λαμπερό αποτέλεσμα. Διαθέτει επίσης Dolby Vision HDR και BDA-HDR που προσφέρουν φωτεινότερα και ζωντανά χρώματα. Χρησιμοποιεί τεχνική φθορίζουσας μοριακής απεικόνισης για εξαιρετική αναλογία αντίθεσης και ευρεία γκάμα χρωμάτων. Διαθέτει υποστήριξη για αναπαραγωγή H.265, διαθέτει τέσσερις θύρες HDMI και δύο θύρες USB.

Η SHARP AQUOS 8K θα κυκλοφορήσει στην Κίνα τον Οκτώβριο, στην Ιαπωνία τον Δεκέμβριο, στη Ταϊβάν τον Φεβρουάριο του 2018 και στην Ευρώπη τον Μάρτιο του 2018. Η τιμή της δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα.