Η Apple αποκτά την SensoMotoric Instruments

Apple

Η Apple έχει εξαγοράσει την εταιρεία SensoMotoric Instruments, σύμφωνα με μια αναφορά του MacRumors. Η γερμανική εταιρεία που ειδικεύεται στα γυαλιά και στις πλατφόρμες για την παρακολούθηση των οφθαλμών τόσο για επαυξημένη όσο και για εικονική πραγματικότητα. Είχε κάνει πρόσφατα την παρακολούθηση των οφθαλμών για μια ποικιλία εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένου του αθλητισμού.

Η Apple δεν έχει ποτέ επιβεβαιώσει ότι εργάζεται σε ένα headset, αλλά κυκλοφόρησε ένα σύνολο εργαλείων λογισμικού επαυξημένης πραγματικότητας για το iPhone, το ARKit, τον περασμένο μήνα. Αναφέρθηκε στις αρχές του τρέχοντος έτους ότι η Apple και η Carl Zeiss εργάζονται μαζί σε γυαλιά AR. Πέρυσι, η Google εξαγόρασε την εταιρεία παρακολούθησης οφθαλμών Eyefluence για να ενισχύσει τις προσπάθειες της στην εικονική πραγματικότητα.

Η εξαγορά υποστηρίζεται από έναν ανώνυμο σύμβουλο, ο οποίος μας είπε ότι φέρεται να μίλησε σε υπάλληλο της Apple που δήλωσε σήμερα ότι η συμφωνία έχει ολοκληρωθεί. Επιπλέον, ένας από τους πελάτες της SensoMotoric μας πληροφόρησε ότι προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν με την εταιρεία για αρκετές εβδομάδες χωρίς όμως να πάρουν απάντηση.