Η BlackBerry και η Ford υπογράφουν συμφωνία για διεύρυνση της χρήσης του UNIX και του λογισμικού ασφαλείας στα next-gen συνδεδεμένα αυτοκίνητα

Ford Sync 3

Το λογισμικό της BlackBerry QNX βρίσκεται ήδη στο Infotainment system της Ford SYNC 3 και βρίσκεται σε 60 εκατομμύρια αυτοκίνητα από άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες. Σε μια νέα συμφωνία που ανακοίνωσε σήμερα, η BlackBerry είπε ότι θα αφιερώσει μια ομάδα μηχανικών να συνεργαστεί με τη Ford για την επέκταση της χρήσης του QNX Neutrino λειτουργικό σύστημα, Certicom security technology, the QNX hypervisor και QNX audio-processing software στην ανάπτυξη της επόμενης γενιάς συνδεδεμένων αυτοκινήτων.

Η BlackBerry είπε ότι οι όροι της συμφωνίας είναι απόρρητοι. ”Ο συνδυασμός της τεχνογνωσίας της BlackBerry στην ασφάλεια και στα λειτουργικά συστήματα QNX και το λογισμικό για εφαρμογές στην αυτοκινητοβιομηχανία, επιτρέπει στην εταιρεία να προσφέρει την πιο ασφαλή και αξιόπιστη πλατφόρμα που μπορεί να τροφοδοτήσει κάθε πτυχή του συνδεδεμένου αυτοκινήτου“, δήλωσε η εταιρεία.