Η Cyta παρουσιάζει τη Διαδραστική Περιβαλλοντική Εκπαιδευτική Έκθεση “Ο Πλανήτης σε Χρειάζεται”

cyta-multimedia

Η Cyta παρουσίασε στις 13 Οκτωβρίου 2017, στο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Κύπρου, τη διαδραστική περιβαλλοντική έκθεση «Ο Πλανήτης σε Χρειάζεται». Τα εγκαίνια τελέστηκαν από τον Έντιμο Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν η Επίτροπος Περιβάλλοντος κα Ιωάννα Παναγιώτου, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δημαρχείου Έγκωμης κ. Δημήτρης Σιεηττάνης και εκ μέρους του Αναπληρωτή Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή της Cyta κ. Μιχάλη Αχιλλέως, ο κ. Θεόδουλος Μακρυγιάννης Επικεφαλής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Cyta.

Στο χαιρετισμό του κ. Αχιλλέως επισημάνθηκε μεταξύ άλλων: “Eμείς στη Cyta γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η προστασία ή η καταστροφή του περιβάλλοντος, καθορίζει το μέλλον του πλανήτη μας και κατ’ επέκταση την επιβίωση ή την εξαφάνιση του ανθρώπου, γι’ αυτό και θέτουμε πολύ ψηλά τον πήχη της προστασίας του. Όλες οι ενέργειές μας για τη διαφύλαξή του εντάσσονται στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής μας Ευθύνης, την οποία με αφοσίωση και ευλάβεια, εφαρμόζουμε”.

Η έκθεση, η οποία φιλοξενείται για πρώτη φορά στην Κύπρο, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, με την υποστήριξη της Επιτρόπου Περιβάλλοντος και του Επιτρόπου Εθελοντισμού, καθώς και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, καθώς και σε παιδιά νηπιαγωγείου, μέσα από ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα καινοτόμο περιβαλλοντική εκπαιδευτική έκθεση, η οποία σχεδιάστηκε από το Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου, έχει ταξιδέψει σε πολλές χώρες του κόσμου και έχει δεχτεί πέραν του 1.5 εκατομμυρίου επισκέπτες.

Στόχος της έκθεσης είναι να δώσει την ευκαιρία στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς, αλλά και σε όλους τους πολίτες να μελετήσουν το ζήτημα των κλιματικών αλλαγών και την περιορισμένη διαθεσιμότητα των φυσικών πόρων του πλανήτη, κατά τρόπο διαδραστικό, μέσα από αλληλεπιδραστικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες και εκπαιδευτικά προγράμματα στο χώρο.

Μέσω της έκθεσης γίνεται, μεταξύ άλλων, προβολή του επιτεύγματος της Cyta ως του πρώτου οργανισμού στην Κύπρο με μηδενικά απόβλητα στις χωματερές «Zero Waste to Landfill», των δενδροφυτεύσεων που πραγματοποιεί σε συστηματική βάση για μείωση του ανθρακικού αποτυπώματός της και της σημαντικής στήριξης που παρέχει για την αναδάσωση των καμένων περιοχών Αργάκας και Σολέας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, για ενίσχυση της συμμετοχής των νέων στην έκθεση, η Cyta στο πλαίσιο της στήριξής της στη διοργάνωση, φρόντισε ώστε να παραχωρηθούν 11.000 δωρεάν εισιτήρια εισόδου σε άπορους μαθητές παγκύπρια.

Η Cyta, στηρίζοντας τέτοιες ενέργειες, συμβάλλει ουσιαστικά στην καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης στον τόπο μας, αποδεικνύοντας έμπρακτα και ουσιαστικά τη συνεισφορά της στην Αειφόρο Ανάπτυξη, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε στην αναβάθμιση και προστασία του περιβάλλοντός μας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.planetneedsyou.com