Η Cyta περήφανος χορηγός της πρωτοβουλίας «Πρασινίζουμε την Κύπρο»

Πρασινίζουμε την Κύπρο

Την απόφασή της να στηρίξει την πρωτοβουλία «Πρασινίζουμε την Κύπρο», που ως κύριο στόχο έχει την αναδάσωση της Σολέας και της Αργάκας, ανακοίνωσε η Cyta στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης που φιλοξένησε πρόσφατα στα Κεντρικά της Γραφεία και την οποία διοργάνωσαν από κοινού οι Επίτροποι Περιβάλλοντος και Εθελοντισμού, το Τμήμα Δασών, ο Φιλοδασικός Σύνδεσμος Κύπρου και η Ένωση Κοινοτήτων.

Την εξαγγελία της απόφασης έκανε η ίδια η Πρόεδρος του Συμβουλίου του Οργανισμού κα Ρένα Ρουβιθά – Πάνου, χαιρετίζοντας την εκδήλωση και την όλη πρωτοβουλία και τονίζοντας ότι ο κόσμος της Cyta περήφανα συμμετέχει στη μεγάλη κοινή προσπάθεια να πρασινίσει και πάλι η καμένη γη μας.

Συγκεκριμένα, η Cyta θα αναλάβει να καλύψει το 50% των δενδρυλλίων που απαιτούνται για την αναδάσωση των καμένων περιοχών της Σολέας και της Αργάκας. Επίσης θα αναλάβει εξ ολοκλήρου την αποκατάσταση και τοπιοτέχνηση του ιστορικού χώρου «Λημέρια της ΕΟΚΑ», καθώς και του μονοπατιού που οδηγεί στο χώρο αυτό, ενώ θα προβεί στην αγορά και στην τοποθέτηση τεχνητών φωλιών για τα πουλιά των επηρεαζόμενων περιοχών, συμβάλλοντας έτσι στην αποκατάσταση και της πανίδας στον τόπο μας.

Μεγάλης σημασίας είναι, επίσης, η ενέργεια του Οργανισμού να συμβάλει στην εργοδότηση ανέργων από την περιοχή Σολέας για τις εργασίες που θα απαιτηθούν για την αποκατάσταση του πράσινου στα καμένα δάση μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Cyta θα κινητοποιήσει και θα φέρει στην πρώτη γραμμή της αναδάσωσης το ίδιο της το ανθρώπινο δυναμικό. Ομάδα εθελοντών-υπαλλήλων του Οργανισμού θα εκπαιδευτεί και θα συμμετέχει, σε τακτική βάση, στις δενδροφυτεύσεις που θα γίνονται στις δύο περιοχές.

Πέραν των πιο πάνω, αξίζει να σημειωθεί μια εξίσου σημαντική ενέργεια της Cyta, η οποία υποδηλοί τη στρατηγική ταύτισή της με το περιβάλλον. Πρόκειται για την απόφασή της να καθιερώσει δενδροφυτεύσεις αντίστοιχες με το 10% των νέων συνδέσεων της Υπηρεσίας Cytavision. Η πρωτοβουλία αυτή, που ξεκίνησε ήδη από τον περασμένο Μάρτιο, εντάσσεται  στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Cyta και έχει ως στόχο τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος του Οργανισμού στο περιβάλλον.