Η devolo γιορτάζει την «Παγκόσμια ημέρα Internet» προσφέροντας, ασφάλεια, ταχύτητα και σταθερότητα συνδέσεων

devolo logo

Η παγκόσμια ημέρα του Internet γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Οκτωβρίου. Με αφορμή αυτόν τον εορτασμό, η devolo, ηγέτιδα εταιρεία στην παγκόσμια αγορά του Powerline και της δικτύωσης, αποκαλύπτει γιατί αποτελεί τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στην ιστορία της διαδικτυακής επικοινωνίας με τη σημερινή τεχνολογική εξέλιξη, συνδυάζοντας ιδανικά τις δυνατότητες που προσφέρει το Powerline, στην οικιακή δικτύωση και στην απλοποίηση της καθημερινότητάς μας.   

Tα περιεχόμενα του δελτίου τύπου

  • Η devolo απλοποιεί την καθημερινότητα μας
  • Οι Powerline adapters devolo dLAN 1200+ WiFi ac και dLAN 550+
  • Τεχνολογίες αιχμής range+, WiFi Clone και WiFi Move
  • Τιμές και διαθεσιμότητα

Η devolo απλοποιεί την καθημερινότητα μας

Οι φορητοί υπολογιστές, τα tablets, τα έξυπνα τηλέφωνα, οι συσκευές οικιακής ψυχαγωγίας, αλλά και οι έξυπνες τηλεοράσεις, αποτελούν βασικά προϊόντα της καθημερινότητάς μας και όλα απαιτούν μία σταθερή ασύρματη σύνδεση, σε όποιο χώρο του σπιτιού ή του γραφείου κι αν χρησιμοποιούνται, για να δώσουν στο χρήστη το ιδανικό αποτέλεσμα. Η devolo αποτελεί μία πρόταση η οποία συνδυάζει τη σταθερότητα της σύνδεσης, ασύρματα, σε όλους τους χώρους της καθημερινής μας ζωής, είτε αυτό είναι το οικιακό είτε το εργασιακό περιβάλλον.

Τα ασύρματα προϊόντα της devolo καθιστούν τέλεια ασύρματη σύνδεση, σε κάθε χώρο, μεταφέροντας το ασύρματο δίκτυο μέσω της πρίζας ηλεκτρικού ρεύματος με την τεχνολογία dLAN Powerline. Το δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος λειτουργεί ουσιαστικά σαν ένα μακρύ δικτυακό καλώδιο που μεταδίδει την καλύτερη ποιότητα σύνδεσης στο Internet σε κάθε πρίζα. Το μόνο που πρέπει να κάνει ο χρήστης είναι να συνδέσει έναν προσαρμογέα devolo στον router και έναν δεύτερο σε όποια πρίζα επιθυμεί να έχει σύνδεση. H εγκατάσταση και λειτουργία τους πραγματοποιείται με το πάτημα ενός κουμπιού, χωρίς περίπλοκες και χρονοβόρες διαδικασίες διαμόρφωσης.

Άμεσα θα δημιουργηθεί μια εξαιρετική σύνδεση στο Internet ακόμα και για τις πιο απομακρυσμένες γωνιές του σπιτιού ή του γραφείου, οι οποίες θα ενσωματωθούν ασύρματα στο οικιακό δίκτυο.

Ειδικότερα, οι καινοτόμοι προσαρμογείς  devolo dLAN® 1200+ WiFi ac και dLAN 550+ WiFi σε συνδυασμό με τις καινοτόμες τεχνολογίες της devolo, προσφέρουν σταθερότητα, ασφάλεια, ταχύτητα και ευελιξία.

Powerline dLAN 1200+ και dLAN 550+

Ο devolo dLAN 1200+ WiFi ac εξασφαλίζει τη μετάδοση δεδομένων μέχρι 1.2 Gbps μέσω του δικτύου ηλεκτρικού ρεύματος. Η βέλτιστη σύνδεση εγγυάται μέσω της MIMO μετάδοσης (multiple in multiple out) της

τεχνολογίας range+ της devolo, που χρησιμοποιεί και τα τρία καλώδια της τροφοδοσίας, δηλ. τη φάση, τον ουδέτερο και τη γείωση, για να παρέχει την παράλληλη μετάδοση δεδομένων στην περιοχή του Gigabit.

O dLANpro 1200+ είναι εξοπλισμένος με υποδοχή Gigabit LAN με αυτόματη λειτουργία mdi-Χ η οποία επιτρέπει τη γρήγορη μετάδοση δεδομένων Powerline σε συνδεδεμένες τελικές συσκευές ή και σε δίκτυα. Ο προσαρμογέας διαθέτει επίσης ενσωματωμένη πρίζα με ασφάλεια για παιδιά, αλλά και υψηλής απόδοσης με αντιπαρασιτικό φίλτρο που αποτρέπει την πιθανή παρέμβαση από μετάδοση δεδομένων των συνδεδεμένων τελικών συσκευών. Οι φορητές συσκευές όπως smartphones, tablets και φορητοί υπολογιστές μπορούν να χρησιμοποιούν το πλήρες εύρος ζώνης της σύνδεσης στο Internet.

Ο devolo dLAN 550+ WiFi είναι ο πρωταθλητής στην κατηγορία των προσαρμογέων της σειράς 500 Powerline. Οι δύο κεραίες 2×2 που περιλαμβάνει, αλλά και το γρήγορο WiFi 802.11n, επιτρέπουν την παροχή ασύρματης σύνδεσης σε υπολογιστές, smartphones και tablets με απόδοση έως και 300 Mbps σε

μήκος καλωδίου έως 400 μέτρων. Η ενσωματωμένη σύνδεση δικτύου είναι ιδανική για υπολογιστές, έξυπνες τηλεοράσεις ή κονσόλες παιχνιδιών. Ο dLAN® 550+ WiFi χρησιμοποιεί το Powerline για να επιτύχει δυναμικότητα μεταφοράς δεδομένων έως και 500 Mbps. Χάρη στην ενσωματωμένη πρίζα με αντιπαρασιτικό φίλτρο, ο χρήστης δεν χρειάζεται να θυσιάσει καμία πρίζα στον χώρο του.

Οι τεχνολογίες range+, WiFi Clone WiFi Move και Cockpit

Η αποκλειστική τεχνολογία της devolo range+, στην οποία βασίζεται ο dLAN 550+ WiFi, εξασφαλίζει σημαντικά μεγαλύτερη σταθερότητα, μεγαλύτερο εύρος αλλά και απόδοση, σε σύγκριση με άλλους συμβατικούς προσαρμογείς Powerline. Η τεχνολογία range+, χρησιμοποιεί και τις τρεις γραμμές του ηλεκτρικού κυκλώματος, κάνοντας χρήση του πλήρους δυναμικού του Powerline. Ο dLAN 550+ WiFi προσφέρει επαρκείς επιδόσεις για ομαλό HD streaming, για online παιχνίδια και ταυτόχρονη περιήγηση στο Internet.

Η devolo καθιστά εξαιρετικά εύκολη την ενσωμάτωση ενός ασύρματου προσαρμογέα Powerline σε ένα υπάρχον ασύρματο δίκτυο, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία WiFi Clone. Η λειτουργία αυτή είναι πολύ εύκολη στη χρήση, αφού ο χρήστης αρκεί να πατήσει πρώτα το σύμβολο με το σπίτι που βρίσκεται πάνω στον 550+ WiFi και στη συνέχεια το κουμπί WPS στον router. O devolo 550+ WiFi λαμβάνει τα στοιχεία πρόσβασης WiFi (SSID και κωδικό πρόσβασης) από τον router. Το πλεονέκτημα αυτής της τεχνολογίας είναι ότι το ασύρματο σήμα του router και του 550+ WiFi είναι τα ίδια και οι ασύρματες συσκευές όπως smartphones, tablets και notebooks, δεν χρειάζεται να ρυθμιστούν για δύο διαφορετικά δίκτυα WiFi.

Η devolo προχωρά ένα βήμα παραπέρα, με την τεχνολογία WiFi Move. Εάν χρησιμοποιείτε πολλαπλούς devolo WiFi προσαρμογείς Powerline στο σπίτι, αυτοί ανταλλάσσουν μεταξύ τους τα δεδομένα διαμόρφωσης του ασύρματου δικτύου, με το πάτημα ενός κουμπιού. Έτσι, όλοι οι προσαρμογείς WiFi Powerline μπορούν να σχηματίσουν ένα μεγάλο ασύρματο δίκτυο και οι φορητές ασύρματες συσκευές συνδέονται πάντα αυτόματα, στο πιο ισχυρό σημείο πρόσβασης. Ακόμη και αν ο χρήστης κινείται μέσα από το σπίτι, το σήμα είναι ισχυρό από το υπόγειο μέχρι και τη σοφίτα.

Οι προσαρμογείς devolo WLAN είναι εξοπλισμένοι με ένα διαισθητικό δωρεάν λογισμικό το devolo Cockpit, που επιτρέπει σε γονείς και κηδεμόνες, να δίνουν διαφορετικούς πάντα «όρους» χρήσης του δικτύου, ανάλογα με τον χρήστη.  Έτσι, διασφαλίζεται ότι η πρόσβαση των μικρών παιδιών στο Διαδίκτυο γίνεται σε σαφή χρονικά διαστήματα, η για ορισμένη διάρκεια. Τα παιδιά μαθαίνουν έτσι αυτόματα πότε και αν έχουν πρόσβαση στο Internet προγραμματίζοντας τα μαθήματά τους ή την διασκέδαση σε αυτό.

Όλα τα προϊόντα devolo συνοδεύονται από 3ετή εγγύηση. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πλήρη γκάμα των προϊόντων devolo, επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.devolo.gr