Η Dyson κατασκευάζει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα κυκλοφορήσει το 2020

Dyson-electric-car

Η Dyson, η οποία είναι γνωστή για τις ηλεκτρικές σκούπες της, κατασκευάζει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Η εταιρεία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο θα δαπανήσει 2 δισεκατομμύρια λίρες για το έργο. Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος James Dyson είπε ότι το αυτοκίνητο δεν θα είναι ένα σπορ αυτοκίνητο, αλλά θα είναι «ριζικά διαφορετικό» από τα τρέχοντα ηλεκτρικά οχήματα.

Μια ομάδα 400 υπαλλήλων εργάζεται για το μυστικό έργο τα τελευταία δύο χρόνια στην έδρα της στο Malmesbury του Wiltshire. Η Dyson δεν αποκάλυψε συγκεκριμένες πληροφορίες για το όχημα, αλλά η ανακοίνωση αναμενόταν για αρκετό καιρό. Η Dyson θα εισέλθει στην πολυσύχναστη ηλεκτρική αγορά που σήμερα κυριαρχείται από την Tesla, τη Nissan, τη BMW και πολλούς άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος James Dyson δήλωσε,

Το έργο θα αναπτυχθεί γρήγορα από εδώ, αλλά σε αυτό το στάδιο δεν θα κυκλοφορήσουμε καμία πληροφορία. Ο ανταγωνισμός για τη νέα τεχνολογία στην αυτοκινητοβιομηχανία είναι έντονος και πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να διατηρήσουμε τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου μας εμπιστευτικά.