Η Google δρομολογεί το Android “Zero-touch enrollment” στις επιχειρήσεις

Zero Touch

Η Google ανακοίνωσε μια νέα υπηρεσία εγγραφής “zero-touch” για να διευκολύνει τις επιχειρήσεις να προδιαμορφώσουν τις εταιρικές συσκευές πριν την παραδώσουν στους υπαλλήλους τους.

Η νέα πρωτοβουλία επιτρέπει στους IT να διαμορφώσουν τις εταιρικές συσκευές με ειδικά προγράμματα χωρίς να χρειάζεται να τις ρυθμίσουν μια μια ξεχωριστά με χειροκίνητο τρόπο. Αυτό εξαλείφει την ανάγκη για τους χρήστες να ρυθμίζουν τις συσκευές τους και να μπορούν να ξεκινήσουν τη χρήση της συσκευής με τη διαχείριση, τις εφαρμογές και τις παραμέτρους μόλις συνδεθούν. Επί του παρόντος, η λειτουργία zero-touch λειτουργεί μόνο στις συσκευές Google Pixel, ωστόσο η εταιρεία συνεργάζεται με διάφορους κατασκευαστές OEM για να φέρουν το zero-touch στις συσκευές τους, όπως η Samsung, η Huawei, η Sony, η LG Electronics, η HTC, η Motorola, η Honeywell και η Zebra. Τα Huawei Mate 10, Sony Xperia XZ1 και XZ1 Compact είναι οι πρώτες συσκευές που θα υποστηρίξουν τη νέα δυνατότητα ανάπτυξης.

Οι οργανισμοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν λογισμικό από τους κορυφαίους παρόχους διαχείρισης επιχειρηματικής κινητικότητας (EMM) συμπεριλαμβανομένων των VMware AirWatch, BlackBerry, MobileIron, IBM, SOTI, GSuite και άλλων για να καθορίσουν τις ρυθμίσεις και τις πολιτικές συσκευών που εφαρμόζονται αυτόματα στις κινητές συσκευές των εργαζομένων κατά την αρχική εγκατάσταση.