Η Google επιβεβαιώνει την αποκάλυψη του Android O στις 21 Αυγούστου που συμπίπτει με την ηλιακή έκλειψη

Android-O-reveal-August-21

Μετά από μερικές αναφορές, η Google επιβεβαίωσε τελικά ότι θα αποκαλύψει το όνομα Android O και θα παρουσιάσει κάποια νέα χαρακτηριστικά του σε μια εκδήλωση στη Νέα Υόρκη στις 21 Αυγούστου στις 2:40 μ.μ. (12:10 πμ. IST στις 22 Αυγούστου). Αυτό συμπίπτει με τη συνολική ηλιακή έκλειψη που θα καλύψει ολόκληρες τις Ηνωμένες Πολιτείες για πρώτη φορά από το 1918. Θα προσφέρει επίσης ζωντανή ροή του event στο https://www.android.com/eclipse/

Ανέβασε ένα βίντεο στα κοινωνικά κανάλια. Στο Google+ δημοσίευσε το ίδιο βίντεο / GIF με το όνομα Google Oreo, αλλά αργότερα το άλλαξε σε Octopus. Τώρα ονομάζεται Orbit, οπότε δεν είναι σαφές εάν θα ονομάζεται Oreo. Η Google ανακοίνωσε το Android O κατά τη διάρκεια του Google I/O 2017. Το νέο λειτουργικό σύστημα φέρνει νέες λειτουργίες όπως Notification Dots, Picture-in-Picture, Autofill και Smart text selection.

Αυτή τη στιγμή είναι συμβατό με τα Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus Player, Pixel C tablet, συσκευές Google Pixel και Pixel XL. Η Google κυκλοφόρησε πρόσφατα την τελευταία έκδοση Android 8.0 O Developer Preview 4. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες για την τελική σταθερή έκδοση σε μερικές ημέρες.