Η Lenovo συνεργάζεται με την Intel για υπολογιστές με ενσωματωμένο έλεγχο ταυτότητας FIDO

Lenovo-Intel

Η Lenovo, σε συνεργασία με την Intel, εισήγαγε τους πρώτους υπολογιστές με ενσωματωμένο σύστημα ελέγχου ταυτότητας FIDO για καλύτερη και ασφαλέστερη σύνδεση στο διαδίκτυο κατά τη σύνδεση σε δημοφιλείς ιστοσελίδες όπως το PayPal, το Google, το Dropbox και το Facebook.

Η Συμμαχία FIDO υποστηρίζει κορυφαίες μάρκες όπως η Samsung, η Microsoft και η Google και εξαλείφει την ανάγκη για κωδικούς πρόσβασης εντελώς. Η Lenovo είναι η πρώτη εταιρία PC που φέρνει τη πιστοποίηση FIDO ενσωματωμένη απευθείας σε υπολογιστές με Windows. Χρησιμοποιεί την τεχνολογία Intel Online Connect, η οποία διατίθεται τόσο για τους επεξεργαστές Intel Core 7ης και 8ης γενιάς, όσο και για τους ενσωματωμένους ελέγχους ταυτότητας FIDO που υποστηρίζουν το Universal Authentication Framework (UAF) και τον Universal 2nd Factor (U2F).

Το U2F με ενσωματωμένο έλεγχο ταυτότητας 2ου παράγοντα προσφέρει πρόσθετη ασφάλεια και ενσωματώνεται στη διαδικασία ελέγχου ταυτότητας. Μόλις συνδεθεί ο χρήστης σε έναν ιστότοπο χρησιμοποιώντας αναγνωριστικό χρήστη και κωδικό πρόσβασης, αντί για χρήση ξεχωριστού κλειδιού ασφαλείας ή κώδικα SMS, ο έλεγχος ταυτότητας 2ου παράγοντα U2F προσδιορίζει τον χρήστη και ζητά απευθείας από τον χρήστη να κάνει κλικ σε ένα κουμπί για να συνδεθεί σε ιστότοπους.

Οι χρήστες με υποστηριζόμενους υπολογιστές μπορούν τώρα να συνδεθούν σε ιστότοπους με τον ενσωματωμένο αναγνωστήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων ή με γρήγορο κλικ ενός κουμπιού σε πραγματικό χρόνο. Η Lenovo αναφέρει ότι το 81% των παραβιάσεων δεδομένων το προηγούμενο έτος οφείλεται κυρίως στους αδύναμους, αθέμιτους ή κλεμμένους κωδικούς πρόσβασης και σημειώνει αύξηση έως και 65% σε επιθέσεις phishing από έτος σε έτος.

Οι τελευταίοι φορητοί υπολογιστές της Lenovo, όπως το Yoga 920, το ThinkPad X1 Tablet (δεύτερη γενιά), το ThinkPad X1 Carbon (5η γενιά) και το IdeaPad 720S, ενσωματώνουν τη πιστοποίηση FIDO απευθείας στον πυρήνα των υπολογιστών. Οι επεκτάσεις Intel Online Connect και Intel Guard Guard Extensions (Intel SGX) είναι διαθέσιμες ενσωματωμένες στους υπολογιστές με επεξεργαστές Intel Core 7ης και 8ης γενιάς για μια ασφαλή εμπειρία χρήστη.

Επίσης, θα διατίθεται μέσω του Lenovo System Update και της Lenovo App Explorer σε όλους τους φορητούς υπολογιστές της Lenovo με τους επεξεργαστές Intel Core 7th και 8th Gen που έχουν ενεργοποιήσει την Intel SGX. Η λίστα των υπολογιστών Lenovo εκτός από τα μοντέλα που αναφέρονται παραπάνω περιλαμβάνει τα ThinkPad X1 Tablet (δεύτερη γενιά), ThinkPad Yoga 370, ThinkPad T570, ThinkPad P51s, ThinkPad T470s, ThinkPad X270 και ThinkPad X270s.