Η Microsoft έκανε συμφωνία άδειας ευρεσιτεχνίας με την Toyota για συνδεδεμένα αυτοκίνητα

Microsoft logo

Η Microsoft ανακοίνωσε μια νέα συμφωνία παραχώρησης άδειας εκμετάλλευσης ευρεσιτεχνίας με την Toyota Corp για τις συνδεδεμένες τεχνολογίες αυτοκινήτων. Η τελευταία συμφωνία βασίζεται στην ισχυρή εταιρική σχέση μεταξύ της Toyota και της Microsoft, η οποία περιλαμβάνει τη συνεργασία τους για το Azure-based Toyota Big Data Center.

Η Microsoft κατέχει διπλώματα ευρεσιτεχνίας, όπως λειτουργικά συστήματα αυτοκινήτου, Wi-Fi, αισθητήρες κίνησης, αναγνώριση φωνής, και πλοήγησης. Ο Erich Andersen, εταιρικός αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος IP του Ομίλου Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Microsoft είπε,

Η Microsoft επενδύει $11,4 δις το χρόνο στην έρευνα και ανάπτυξη και για περισσότερα από 30 χρόνια έχει αναπτύξει καινοτόμες τεχνολογίες που τροφοδοτούν τη σημερινή συνδεδεμένη εμπειρία στο αυτοκίνητο. Αν κοιτάξει κανείς σε όλη την τηλεματική, ψυχαγωγία, την ασφάλεια και άλλων συστημάτων στα σημερινά συνδεδεμένα αυτοκίνητα, μπορείτε να βρείτε τεχνολογίες και καινοτομίες της Microsoft. Η Microsoft δεν κατασκευάζει αυτοκίνητα. Συνεργαζόμαστε στενά με τις σημερινές εταιρείες αυτοκινήτων για να τους βοηθήσουμε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των πελατών και είμαστε στην ευχάριστη θέση σήμερα να ανακοινώσει την αδειοδότηση της πατενταρισμένης τεχνολογία μας στον συνεργάτη μας, τη Toyota.

Ο Tokuhisa Nomura, εκτελεστικός γενικός διευθυντής της Toyota Advanced R&D και Engineering Company είπε,

Αυτό είναι μια συναρπαστική στιγμή στη βιομηχανία και πιστεύουμε ότι για να δημιουργηθούν οι καλύτερες, πιο καθηλωτικές συνδεδεμένες εμπειρίες αυτοκινήτων, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων θα πρέπει να συνεργαστούν με τους ηγέτες της τεχνολογίας όπως η Microsoft. Μέσω αυτής της συνεργασίας ευρεσιτεχνίας μεταξύ της Toyota και η Microsoft, θα είμαστε σε θέση να καινοτομήσουμε γρηγορότερα για να προσφέρουμε νέα καθηλωτική εμπειρία για τους πελάτες μας.