Η Nikon D850 είναι ο αδιαφιλονίκητος βασιλιάς σκοράροντας 100 πόντους στην DxOMark

nikon-d850-sensor-review

Η ανασκόπηση του αισθητήρα της Nikon D850 που δημοσιεύτηκε από την DxOMark, λέει ότι είναι ο πρώτος αισθητήρας BSI πλήρους πλαισίου που θέτει ψηλά τον πήχη για την ποιότητα της εικόνας και ο πρώτος αισθητήρας DSLR που πετυχαίνει συνολική βαθμολογία DxOMark 100 βαθμών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δοκιμών, η ποιότητα εικόνας της Nikon D850 για το χρώμα είναι ασύγκριτη για μια DSLR, αν και η mirrorless Sony A7R II και η full frame compact κάμερα RX1R II έρχονται πολύ κοντά. Από την άλλη πλευρά, η απόδοση της D850 σε χαμηλό φωτισμό δεν είναι απο τα κορυφαία χαρακτηριστικά της σε σύγκριση με τους αντιπάλους της. Η κάμερα παράγει αρκετά χαμηλό θόρυβο μέχρι το ISO 3200 και μπορεί να βελτιωθεί περαιτέρω με λογισμικό μείωσης θορύβου κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας.

Από το συμπέρασμα της DxOMark:

Η ποιότητα εικόνας της Nikon D850 είναι ισοδύναμη και συχνά καλύτερη από medium-format κάμερες. Είναι η πρώτη DSLR που έπιασε τους 100 πόντους και τοποθετεί τη Nikon D850 σε μια δική της κλάση για την ποιότητα της εικόνας. Στη βάση ISO, είναι ασύγκριτη για το χρώμα στην κατηγορία DSLR και η βαθμολογία δυναμικής επικεφαλίδας της είναι επίσης εξαιρετική. Σε αντίθεση με τις ανταγωνιστικές επιλογές υψηλής ανάλυσης από τη Sony και τη Canon, η D850 προσφέρει είτε καλύτερη ποιότητα είτε καλύτερη ποιότητα εικόνας σε ολόκληρη την περιοχή ISO. Παρόλο που η βαθμολογία ISO δεν επιτυγχάνει το ίδιο υψηλό σκορ, εξακολουθεί να είναι πολύ ικανή σε υψηλές ευαισθησίες ISO, επίσης. Έτσι, αν ψάχνετε για την καλύτερη ποιότητα εικόνας σε χαμηλά ISO, με πολύ μικρότερο κόστος από μια medium-format ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, η Nikon D850 είναι η κάμερα που περιμένατε.

nikon d850 1

nikon d850 2

nikon d850 3