Η Nintendo ανακοίνωσε τη νέα της υβριδική κονσόλα ‘Nintendo Switch’

Nintendo Switch

Η Nintendo παρουσίασε τη Switch, τη νέα κονσόλα παιχνιδιών της που έρχεται με δύο αποσπώμενα χειριστήρια και ένα Dock για τη σύνδεση της με την τηλεόραση. Τροφοδοτείται από NVIDIA Tegra επεξεργαστή που βασίζεται στην ίδια αρχιτεκτονική με τις gaming κάρτες γραφικών GeForce, σύμφωνα με την NVIDIA.

Με τη νέα υβριδική κονσόλα μπορείτε απλά σηκώνοντας το Nintendo Switch από το Dock, το σύστημα θα μεταβεί αμέσως στη φορητή λειτουργία και θα μπορείτε να έχετε την ίδια εμπειρία παιχνιδιού on the go που είχατε στο σπίτι σας, λέει η Nintendo. Το tablet έχει μια οθόνη υψηλής ευκρίνειας, έχει ένα σταντ και διαθέτει υποδοχή για cartridges που παραπέμπουν σε μια παλιότερη εποχή αλλά η Nintendo για κάποιο λόγο φαίνεται να επιμένει και επιστρέφει σε αυτά.

Με τα αποσπώμενα χειριστήρια ένας παίκτης μπορεί να χρησιμοποιήσει έναν ελεγκτή Joy-Con σε κάθε χέρι, ενώ δύο παίκτες μπορούν ο καθένας να πάρουν απο ένα ή πολλαπλά Joy-Con που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από πολλούς ανθρώπους ταυτόχρονα για μια ποικιλία στις επιλογές παιχνιδιού. Τα χειριστήρια μπορούν να μπουν πίσω στη θέση τους ανά πάσα στιγμή. Ο παίκτης μπορεί επίσης να επιλέξει ένα προαιρετικό Nintendo Switch Pro Controller για να χρησιμοποιήσει αντί των ελεγκτών Joy-Con. Ένας μεγάλος αριθμός απο φίλους μπορούν να φέρουν το δικό τους σύστημα Switch της Nintendo και μαζί να απολαύσετε τον ανταγωνισμό σε παιχνίδια για πολλούς παίκτες.

Η εταιρεία αναφέρει ότι οι προγραμματιστές μπορούν να σχεδιάσουν τα παιχνίδια τους ώστε να υποστηρίζουν μια ποικιλία από στυλ παιχνιδιού. Η Nintendo έχει συνεργαστεί με πάνω από 40 εκδότες, προγραμματιστές και συνεργάτες, όπως Activision, Electronic Arts, Ubisoft και Bethesda.