Η Nokia και η Elisa παρέδωσαν τις πρώτες cloud-based υπηρεσίες VoLTE και VoWi-Fi στη Φινλανδία

Nokia Logo

Η Nokia έχει συνεργαστεί με τον τηλεπικοινωνιακό φορέα Elisa για να αναπτύξει την VoLTE και την Voice over Wi-Fi τεχνολογία (VoWiFi) στη Φινλανδία. Αυτό θα επιτρέψει στην Elisa για την βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας της σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι πελάτες της Elisa θα είναι επίσης σε θέση να βιώσουν πιο γρήγορη συνδεσιμότητα κλήσης και υψηλές ταχύτητες δεδομένων 4G. Η προσθήκη Voice over Wi-Fi θα επιτρέψει στους συνδρομητές της εταιρείας να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε σημείο πρόσβασης Wi-Fi για φωνητικές κλήσεις σε περιοχές όπου η κάλυψη για τα κινητά κάλυψη μπορεί να είναι περιορισμένη, όπως στο εσωτερικό των κτιρίων. Οι τεχνολογίες αυτές υποστηρίζουν επίσης βίντεο κλήσεις μέσω των συνδέσεων 4G και Wi-Fi.

Η Nokia έχει ενεργοποιήσει τις υπηρεσίες που χρησιμοποιούν τον πυρήνα του cloud-based IP Multimedia Subsystem (IMS), η οποία περιλαμβάνει επίσης τον Nokia Telecom Application Server (TAS). Η Elisa μπορεί να προσφέρει όλες τις λειτουργίες κλήσης που απαιτούνται από τους πελάτες της μέσω του δικτύου LTE με την εγκατάσταση του Nokia TAS.