Η Qualcomm απέκτήσε την NXP Semiconductors για $47 δισεκατομμύρια σε μετρητά

Qualcomm,NXP

Η Qualcomm έχει συμφωνήσει να αγοράσει την NXP Semiconductors τον ολλανδικό κατασκευαστή ημιαγωγών για $110,00 ανά μετοχή (47 δισεκατομμύρια $) σε μετρητά.

Η εταιρεία αναμένεται να έχει ετήσια έσοδα άνω των $30 δις και θα απευθυνθεί σε αγορές των 138 δισεκατομμυρίων $ το 2020. Στοχεύει να επεκταθεί και στην αγορά των έξυπνων αυτοκινήτων, η οποία αναπτύσσεται με ιδιαίτερα γρήγορο ρυθμό, σε IoT (internet of things), ασφάλεια, RF, δικτύωση κλπ. Τα περισσότερα έσοδα της εταιρείας προέρχονται από την πώληση κυκλωμάτων, αλλά τη μεγαλύτερη κερδοφορία αποφέρουν οι ευρεσιτεχνίες ασύρματων τεχνολογιών που αδειοδοτούνται στην αγορά. Η NXP κατασκευάζει τα τσιπ μικτού σήματος και έχει ένα ευρύ αποτύπωμα σε μικρο ελεγκτές, την αυτοκινητοβιομηχανία, τη δικτύωση και την ασφάλεια.

Η εξαγορά της NXP θα μπορούσε να βοηθήσει την Qualcomm επέκταση σε αγορές πέρα από τα smartphones. Η συμφωνία αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέχρι το τέλος του 2017. Τέλος, ως αποτέλεσμα της ανακοινωθείσας συμφωνίας, η μετοχή της Qualcomm ανέβηκε κατά 2% ενώ η μετοχή της NXP κατά 2,4%.