Η Qualcomm θα τροφοδοτήσει τα οχήματα επόμενης γενιάς της Volkswagen με infotainment και Σύστημα τηλεματικής

qualcomm

Ο κατασκευαστής chipset Qualcomm σε συνεργασία με τη Volkswagen, ανακοίνωσε την ενσωμάτωση των τεχνολογιών Qualcomm στην επερχόμενη γενιά οχημάτων της Volkswagen AG στην CES 2017.

Οι τεχνολογίες περιλαμβάνουν τον επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 820Α για προηγμένα συστήματα ψυχαγωγίας, τον Snapdragon Χ12 και το μόντεμ X5 LTE, για συνδεδεμένα συστήματα του αυτοκινήτου και της τηλεματικής. Βασικά, αυτός ο επεξεργαστής βασίζεται στην προηγμένη διαδικασία 14ηΜ FinFET τρέχει σε custom 64-bit Qualcomm Cryo CPU, Qualcomm Technologies, Qualcomm Adreno 530 GPU και την επέκταση της Qualcomm Hexagon 680 DSP Vector.

Επιπλέον, όλο αυτό το σύστημα είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο που να μπορεί να είναι αναβαθμίσιμο το λογισμικό μέσω της υψηλής ποιότητας συνδεσιμότητας στο σύννεφο που υποστηρίζει over-the-air ενημερώσεις, πλοήγηση με ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο, ειδήσεις και τοπικές πληροφορίες, βοήθεια έκτακτης ανάγκης και διαγνωστικά. Τα οχήματα της Volkswagen AG που θα διαθέτουν τον επεξεργαστή Snapdragon 820Α αναμένεται να είναι διαθέσιμα το 2019. Επίσης, τα οχήματα που χρησιμοποιούν Snapdragon X12 και μόντεμ X5 LTE αναμένεται να είναι διαθέσιμα το 2018.