Η Samsung επεκτείνει την πλατφόρμα ARTIK Smart IoT με τα ARTIK 0 και ARTIK 7 modules

Samsung ARTIK

Η Samsung έχει εισαγάγει δύο νέα modules τα ARTIK 0 και ARTIK 7 για την πλατφόρμα της ARTIK για το Ίντερνετ των πραγμάτων (IoT).

Η μονάδα ARTIK 0 είναι low-power, lightweight και βελτιστοποιημένη για end-συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των HVAC, φωτισμός, βιομηχανικοί αισθητήρες, την παρακολούθηση της υγείας και περισσότερα. Τα modules είναι κατασκευασμένα με power-optimized ARM Cortex-M μικροελεγκτές και υποστηρίζουν ασύρματα πρότυπα χαμηλής ισχύος, όπως είναι το ZigBee, Thread ή τα πρότυπα Bluetooth Smart.

Η μονάδα ARTIK 7 προορίζεται για high-end gateways  και εφαρμογές πολυμέσων. Έρχεται με έναν οκταπύρινο 64-bit επεξεργαστή Cortex A-53 και παρέχει συνδεσιμότητα, με ενσωματωμένο Wi-Fi, Bluetooth, ZigBee, Thread και GbE MAC διασυνδέσεις. Έχει ένα high-end επεξεργαστή πολυμέσων για το βίντεο και την επεξεργασία του ήχου. Το προ-εγκατεστημένο Linux λειτουργικό σύστημα (OS) επιταχύνει το χρόνο εσόδων από την παροχή ενός ισχυρού λειτουργικού συστήματος που υποστηρίζεται από μια εκτεταμένη κοινότητα προγραμματιστών.