Η Samsung Electronics ανακοινώνει τα αποτελέσματα του 3ου τριμήνου

Samsung logo

H Samsung Electronics ανακοίνωσε σήμερα τα οικονομικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου, που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2017. Για το συγκεκριμένο τρίμηνο, τα έσοδα της Samsung ανήλθαν στα 62.05 τρισεκατομμύρια won, σημειώνοντας αύξηση 14.23 τρισεκατομμυρίων won από έτος σε έτος, ενώ τα λειτουργικά κέρδη του τριμήνου σημείωσαν ρεκόρ φτάνοντας τα 14.53 τρισεκατομμύρια won, αύξηση της τάξης των 9.33 τρισεκατομμυρίων won από έτος σε έτος.

Στο τρίτο τρίμηνο, η ισχυρή ζήτηση για προϊόντα μνήμης υψηλής απόδοσης για servers και για τις ναυαρχίδες των κινητών συσκευών συνέβαλε στη συνολική ισχυρή απόδοση της εταιρείας. Ο τομέας των ημιαγωγών κατέγραψε σημαντική αύξηση κερδών από έτος σε έτος κι από τρίμηνο σε τρίμηνο, και ο τομέας System LSI συνέβαλε περαιτέρω στα κέρδη μέσω αυξημένων πωλήσεων DDIs και αισθητήρων εικόνας.

Ο τομέας των Display Panel σημείωσε πτώση κερδών, παρά τις διευρυμένες πωλήσεις των εύκαμπτων OLED πάνελ για premium smartphones. Ο τομέας του Mobile Business κατέγραψε υψηλό ρυθμό παραδόσεων, χάρη στο λανσάρισμα του Galaxy Note 8 και τις σταθερές πωλήσεις της νέας σειράς Galaxy J, ωστόσο τα κέρδη του συγκεκριμένου τομέα σημείωσαν πτώση από τρίμηνο σε τρίμηνο, εξαιτίας της μεγαλύτερης αναλογίας πωλήσεων των πιο οικονομικών smartphones.

Ο τομέας των προϊόντων μνήμης πέτυχε ισχυρά κέρδη για το τρίμηνο, λόγω της υψηλής εποχικής ζήτησης για εφαρμογές μνήμης, της τάσης της αγοράς προς τα chip υψηλότερης πυκνότητας και της συνέχισης των ευνοϊκών συνθηκών προσφοράς, ζήτησης και τιμών. Για τις NAND, η κυκλοφορία των ναυαρχίδων smartphones και η επέκταση των υποδομών cloud οδήγησαν σε ισχυρή ζήτηση. Για τις DRAM, η ζήτηση για εφαρμογές που χρησιμοποιούνται σε servers, κινητές συσκευές, PCs και κονσόλες παιχνιδιών, επίσης, παρέμεινε σταθερή.

Σχετικά με το τμήμα των OLED, μια αύξηση στις παραδόσεις εύκαμπτων οθονών για τις νέες ναυαρχίδες smartphones των πελατών, οδήγησε σε αύξηση των πωλήσεων. Ωστόσο, τα κέρδη από τρίμηνο σε τρίμηνο σημείωσαν πτώση εξαιτίας της αύξησης των αρχικών δαπανών εκκίνησης της νέας γραμμής παραγωγής OLED και του αυξημένου ανταγωνισμού στα άκαμπτα προϊόντα OLED. Για τον τομέα LCD, τα κέρδη του τρίτου τριμήνου σημείωσαν πτώση, καθώς μια ανισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης οδήγησε σε πτώση στη μέση τιμή των LCD πάνελ. Επιπλέον, η επέκταση της παραγωγικής ικανότητας στη βιομηχανία LCD συνεχίζει να επηρεάζει τις τιμές.

Ο τομέας του Mobile Business σημείωσε αύξηση στις παραδόσεις smartphone χάρη στo παγκόσμιο λανσάρισμα της νέας ναυαρχίδας, του Galaxy Note 8, και στη σταθερή απόδοση της νέας σειράς Galaxy J. Παρόλα αυτά, τα συνολικά έσοδα και τα κέρδη μειώθηκαν από τρίμηνο σε τρίμηνο, εξαιτίας των υψηλότερων πωλήσεων των μοντέλων μεσαίας έως χαμηλής κατηγορίας.

Ο τομέας της τηλεόρασης της Samsung σημείωσε σημαντική αύξηση κερδών από τρίμηνο σε τρίμηνο που προήλθε από την αύξηση πωλήσεων στα premium προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των τηλεοράσεων QLED. Ωστόσο, τα κέρδη από έτος σε έτος μειώθηκαν ελαφρώς εξαιτίας του υψηλότερου κόστους των πάνελ τηλεοράσεων LCD και της πτωτικής ζήτησης της αγοράς των τηλεοράσεων.

Με στραμμένη την προσοχή στο τέταρτο τρίμηνο, η εταιρεία αναμένει να συνεχιστούν οι συνθήκες περιορισμένης προσφοράς και ζήτησης στον τομέα προϊόντων μνήμης, εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης για servers και κινητές συσκευές. Σχετικά με το τμήμα του Display Panel, τα κέρδη αναμένεται να αυξηθούν, λόγω των αυξημένων παραδόσεων εύκαμπτων προϊόντων OLED και την κυκλοφορία νέων άκαμπτων OLED πάνελ. Ωστόσο, σχετικά με τον τομέα LCD, προβλέπεται ότι θα σημειωθεί περίοδος χαμηλής εποχικότητας, συνδυασμένη με διευρυμένη προσφορά πάνελ. Για τον τομέα του Mobile Business, η εταιρεία θα επικεντρωθεί στη διατήρηση των σταθερών κερδών αυξάνοντας τις πωλήσεις των ναυαρχίδων smartphones μέσα από την παγκόσμια κυκλοφορία του Galaxy Note 8. Την ίδια στιγμή, ο τομέας των οικιακών συσκευών αναμένεται να συνεχίσει την αύξηση των εσόδων με την αύξηση των πωλήσεων νέων προϊόντων που συμπεριλαμβάνουν τα πλυντήρια ρούχων με τεχνολογία QuickDriveTM και τις ηλεκτρικές σκούπες POWERstick PRO. Σχετικά με τον τομέα των τηλεοράσεων, το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στην αύξηση των πωλήσεων premium προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των τηλεοράσεων μεγάλων διαστάσεων και των QLED.

Σχετικά με τις επιχειρηματικές προοπτικές για το 2018, η εταιρεία αναμένει αύξηση κερδών κυρίως από τον τομέα των εξαρτημάτων, καθώς οι συνθήκες στην αγορά προϊόντων μνήμης προβλέπεται να παραμείνουν θετικές και η εταιρεία αναμένει αυξανόμενες πωλήσεις για τα εύκαμπτα πάνελ OLED. Σχετικά με τον τομέα των προϊόντων μνήμης, προβλέπεται να αυξηθεί η ζήτηση για NAND υψηλής πυκνότητας και απόδοσης, καθώς αυξάνεται η ανάγκη για μεγαλύτερη χωρητικότητα δεδομένων σε servers και κινητές συσκευές. Η εταιρεία αναμένει θετική εξέλιξη στην αγορά DRAM, λόγω της ανάπτυξης των τεχνολογιών στα big data, την τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση (machine learning όπου η επεξεργασία και η ανάλυση δεδομένων είναι καθοριστικής σημασίας.

Στο τμήμα των πάνελ, η Samsung θα συνεχίσει να επιδιώκει αύξηση, ανταποκρινόμενη στη ζήτηση της αγοράς για εύκαμπτα πάνελ OLED με διαφοροποιημένη τεχνολογία, καθώς η OLED πρόκειται να εδραιωθεί ως βασικό χαρακτηριστικό τα smartphones. Παρά τον παγκόσμιο ανταγωνισμό στον τομέα των LCD πάνελ που αναμένεται να ισχυροποιηθεί το 2018, η Samsung θα επικεντρωθεί στην εξασφάλιση της κερδοφορίας της, εδραιώνοντας της συνεργασίες της με σημαντικούς πελάτες και εμπλουτίζοντας την γκάμα των πάνελ με μεγάλες διαστάσεις, υψηλή ανάλυση, οθόνη χωρίς πλαίσια και με τεχνολογία quantum dot.

Σχετικά με τον τομέα του Mobile Business, η Samsung θα εδραιώσει την ηγετική της θέση στην high-end αγορά με ναυαρχίδες smartphones και θα βελτιώσει την κερδοφορία βελτιστοποιώντας τις σειρές των προϊόντων. Επιπρόσθετα, η εταιρεία θα επιδιώξει να εξασφαλίσει τις προοπτικές επιχειρηματικής ανάπτυξης με νέες τεχνολογίες όπως τα δίκτυα 5G και να ενισχύσει τις δυνατότητες των υπηρεσιών και λογισμικών.

Σχετικά με τον τομέα των Consumer Electronics, η Samsung θα συνεχίσει να εστιάζει στην διεύρυνση των πωλήσεων premium προϊόντων και την ενίσχυση του τομέα B2B.