Νέα λειτουργία στο iOS 11 μπορεί προσωρινά να απενεργοποιήσει το Touch ID

ios-11-Emergency-SOS

Η Apple έχει προσθέσει ένα νέο χαρακτηριστικό έκτακτης ανάγκης στο iOS 11 που σας επιτρέπει να απενεργοποιήσετε εύκολα το Touch ID. Η λειτουργία διευκολύνει την επικοινωνία με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που το άτομο βρίσκεται σε κίνδυνο.

Επιτρέπει στους χρήστες να πατήσουν γρήγορα το κουμπί τροφοδοσίας πέντε φορές για να καλέσουν το 911 σε ένα iPhone 7. Ωστόσο, αυτό δεν κάνει αυτόματη κλήση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης από προεπιλογή, αλλά θα δείτε μια επιλογή κλήσης 911 ή προσωρινή απενεργοποίηση του Touch ID μέχρι να πληκτρολογήσετε τον κωδικό πρόσβασης. Η νέα ρύθμιση ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά από τον χρήστη @alt_kia του Twitter, ο οποίος μοιράστηκε στιγμιότυπα οθόνης από το δημόσιο beta του iOS 11.

Η λειτουργία SOS έκτακτης ανάγκης της Apple θα είναι διαθέσιμη σε όλα τα iPhone που λειτουργούν με iOS 11. Η λειτουργία προσφέρει έναν διακριτικό τρόπο για τους χρήστες να κλειδώνουν το τηλέφωνο σε περίπτωση που βρίσκονται σε κατάσταση όπου ενδέχεται να αναγκαστούν να ξεκλειδώσουν το τηλέφωνό τους.

https://twitter.com/alt_kia/status/898067522234097664?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.fonearena.com%2Fblog%2F227354%2Fnew-ios-11-feature-can-temporarily-disable-touch-id.html