Οι κατασκευαστές συσκευών Android smartphones ενδέχεται να θάψουν τον σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων για προβολή 3D τεχνολογίας απεικόνισης προσώπου

Apple-iPhone-X-Face-ID

Καλώς ή κακώς η Apple με το iPhone X οδηγεί την αγορά για ακόμα μια φορά. Φέτος κατάργησε το δημοφιλές Touch ID που η ίδια εισήγαγε. Αυτό που κάνει το iPhone X ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι η λειτουργία Face ID, η οποία αποτελεί την τρέχουσα πρωτεύουσα λύση ξεκλειδώματος, την οποία η Apple έχει επιλέξει μέσω του κανονικού αναγνωριστικού Touch. Η εταιρεία είπε ότι θα λειτουργεί υπό οποιεσδήποτε συνθήκες ακόμα και κάτω από χαμηλό φωτισμό.

Με την εισαγωγή του Face ID, η Apple όχι μόνο άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο ξεκλειδώνετε τη συσκευή σας, αλλά έκανε επίσης τους κατασκευαστές smartphones να εστιάσουν στην προβολή 3D τεχνολογίας απεικόνισης προσώπου αντί για αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω απο την οθόνη. Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες του δημοφιλούς αναλυτή της KGI Ming-Chi Kuo, οι τεχνολογίες που βασίζονται σε τρισδιάστατα συστήματα ανίχνευσης φωτογραφικών μηχανών είναι ιδανικές για ξεκλείδωμα και έλεγχο ταυτότητας χρηστών.

Από την κυκλοφορία του iPhone X με την κάμερα TrueDepth και το αναγνωριστικό προσώπου, τα ερωτήματα σχετικά με την τεχνολογία ανίχνευσης προσώπου 3D έχουν αυξηθεί μεταξύ των άλλων κατασκευαστών. Ο Kuo αναφέρει επίσης ότι πιστεύει ότι η νέα 3D τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου θα κυκλοφορήσει περισσότερο και θα ξεπεράσει την τεχνολογία των δακτυλικών αποτυπωμάτων κατά 2 έως 3% τα επόμενα δύο έως τρία χρόνια. Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι η τεχνολογία 3D ανίχνευσης είναι καλύτερα συμβατή με τις οθόνες LCD, ενώ ο αισθητήρας οθόνης είναι αποκλειστικά σε πάνελ OLED. Καθώς η Samsung εξακολουθεί να είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στις αποστολές AMOLED, σημαίνει ότι το δακτυλικό αποτύπωμα κάτω από την οθόνη θα καλύπτεται σε περιορισμένα τμήματα. Είχε ήδη αναφέρει ότι το Galaxy Note 9 θα έρθει με έναν αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω απο την οθόνη.

Σε μια προηγούμενη αναφορά, ο διάσημος KGI Analyst Kuo διευκρίνισε ότι θα χρειαστούν 2,5 χρόνια για τους ανταγωνιστές της Apple να αναπαράγουν με ακρίβεια τα χαρακτηριστικά και την πλήρη χρηστικότητα της κάμερας TrueDepth και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η Apple να χρησιμοποιήσει την ίδια τεχνολογία σε όλα τα επερχόμενα iPhones.