Παγκόσμια συνεργασία για τη Siemens και την FC Bayern Μονάχου

Siemens, Bayern Munchen

Η Siemens θα γίνει επίσημος “Performance Partner”  των ομάδων ποδοσφαίρου και μπάσκετ της FC Bayern Μονάχου στην αρχή της νέας αθλητικής περιόδου. Η συνεργασία ξεκίνησε την 1η Ιουλίου 2017 και θα συνεχιστεί μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020. Το Allianz Arena της FC Bayern Μονάχου και το Audi Dome είναι ήδη εξοπλισμένα με μεγάλο αριθμό λύσεων της Siemens.

Στην αρχή της νέας σεζόν, οι δύο εταίροι σκοπεύουν να συνεργαστούν σε συγκεκριμένες λύσεις που αποβλέπουν στο μέλλον, τεχνολογίες και ψηφιακά προϊόντα. Τα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας είναι οι αξέχαστες αθλητικές εμπειρίες στην FC Bayern Μονάχου και στους οπαδούς της και στο μέλλον. Τα σχέδια περιλαμβάνουν αύξηση του μεριδίου των συστημάτων της Siemens εντός και γύρω από το Allianz Arena, καθώς και στα γραφεία και στις προπονητικές εγκαταστάσεις στη Säbener Strasse, στο Μόναχο. Οι υπηρεσίες λογισμικού που βασίζονται στο cloud στους τομείς της ενέργειας, της τεχνολογίας των κτηρίων, των τεχνολογιών προστασίας και ασφάλειας, καθώς και οι έξυπνες λύσεις συγκοινωνιών για τα συστήματα τοπικής δημόσιας συγκοινωνίας και διαχείρισης της κυκλοφορίας, ειδικότερα, θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη συνεργασία.

«Οι τεχνολογίες και οι γνώσεις μας για την ψηφιοποίηση θα μας επιτρέψουν να βοηθήσουμε το σύλλογο να αυξήσει περαιτέρω την επιτυχία του τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, αφού ο σύγχρονος αθλητισμός υψηλών επιδόσεων απαιτεί τεχνολογίες υψηλών επιδόσεων.Η Siemens και η FC Bayern μοιράζονται το πάθος για απόδοση και ποιότητα. Στην FC Bayern, όλα αφορούν την αθλητική αριστεία. Στη Siemens, όλα αφορούν την αριστεία της μηχανικής/του engineering”, δήλωσε ο Joe Kaeser, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens AG.

“Δύο Βαυαροί πρωταθλητές που οφείλουν να είναι μαζί, τώρα ενώνονται. Θα ήθελα να καλωσορίσω θερμά τη Siemens στην FC Bayern και να εκφράσω εκ των προτέρων την εκτίμησή μου για τη δέσμευση και την εμπιστοσύνη της εταιρείας. Ανυπομονούμε γι’ αυτήν τη συνεργασία – μια συνεργασία σημαντική για εμάς», δήλωσε ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της FC Bayern München AG, Karl-Heinz Rummenigge.

Η Siemens θα φέρει το πλήρες φάσμα της εμπειρίας και της πρωτοποριακής δύναμής της στους τομείς της ηλεκτροδότησης, του αυτοματισμού και της ψηφιοποίησης προς όφελος της FC Bayern και των οπαδών της. Με την αξιοποίηση του σωστού συνδυασμού ανθρώπων, τεχνολογίας και ψηφιακών υπηρεσιών, η εταιρεία θα επιτρέψει στον σύλλογο να παράγει πραγματική προστιθέμενη αξία στους τομείς της αυτοματοποίησης κτηρίων, της πυρασφάλειας και της ασφάλειας. Το στάδιο της ομάδας θα είναι η ιδανική εμπειρία για όλους τους οπαδούς του παιχνιδιού.

«Η συνεργασία με την ομάδα του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ της FC Bayern θα μας δώσει την ευκαιρία να κάνουμε τόσο το «ingenuity for life» όσο και τις τεχνολογίες μας – που οι αθλητές, οι οπαδοί και το κοινό συναντούν καθημερινά –  να ζωντανέψουν για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Roland Busch, Διευθύνων Σύμβουλος Τεχνολογίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Siemens AG.

«Η Siemens και η FC Bayern είναι παγκόσμιοι παίκτες, οπότε η συνεργασία που ξεκινάμε τώρα είναι ένα λογικό και ελκυστικό βήμα. Το γεγονός ότι περιλαμβάνει πλέον και τους φιλόδοξους παίκτες μας στο μπάσκετ αποτελεί επιπλέον ένδειξη της τεράστιας εμπιστοσύνης της Siemens στην εταιρική συνεργασία μεταξύ αυτών των δύο ισχυρών brands. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ειλικρινά τους ανθρώπους της Siemens, χάρη στους οποίους όλα αυτά έγιναν πραγματικότητα», δήλωσε ο Uli Hoeness, Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της FC Bayern München AG και Πρόεδρος της FC Bayern München e.V.

Ως ηγέτης της παγκόσμιας αγοράς στις λύσεις αυτοματισμού ψηφιακών εργοστασίων και λύσεων προσομοίωσης, η Siemens συνεργάζεται επίσης με διαφορετικούς κατασκευαστές στον κλάδο των αθλητικών ειδών. Στόχος της είναι να προσαρμόζει τα προϊόντα πιο γρήγορα, με περισσότερη διαφάνεια και πιο εξατομικευμένα στις απαιτήσεις των πελατών, καθώς η παραγωγή εξατομικευμένων αθλητικών ειδών απαιτεί επίσης την όλο και πιο ευέλικτη προσαρμογή των παραγωγικών διαδικασιών. Οι ψηφιακές τεχνολογίες αποτελούν βασικό μοχλό για τη βελτίωση της εμπειρίας των οπαδών – και κατά συνέπεια της επιτυχίας του συλλόγου – μακροπρόθεσμα με την αντιμετώπιση των τρεχουσών και μελλοντικών προκλήσεων.

Για μια τριετή περίοδο που ξεκίνησε από την 1η Ιουλίου 2017, η Siemens Healthineers, η ανεξάρτητα διοικούμενη εταιρεία στον κλάδο Υγείας της Siemens AG, θα είναι επίσης επίσημος συνεργάτης και αποκλειστικός συνεργάτης  τεχνολογίας υγειονομικής περίθαλψης της FC Bayern Μονάχου. Η Siemens Healthineers θα εξοπλίσει, μεταξύ άλλων, τις προπονητικές εγκαταστάσεις της FC Bayern και το Allianz Arena με τις πιο προηγμένες λύσεις υγειονομικής περίθαλψης για να υποστηρίξει την υγεία των παικτών και την ανάρρωσή τους με ιατρικές εξετάσεις, μέσω προληπτικών ελέγχων και σε περιπτώσεις οξέος τραυματισμού. Τα συστήματα απεικόνισης που χρησιμοποιούνται για τις εξετάσεις των παικτών της FC Bayern θα παρέχονται από τη Siemens Healthineers.