Πιο οικονομικοί οι υπολογιστές Mac ως και $543 από τα PC σε βάθος χρόνου, λέει η IBM

Mac Family

Κατά τη διάσκεψη του Jamf Nation User Conference για επαγγελματίες διαχειριστές IT, ο Fletcher Previn Vice President του τμήματος Workplace as a Service της IBM μίλησε για την απόφαση της IBM να αντικαταστήσει τα PC με Mac μηχανήματα και τις προκύπτουσες αλλαγές στην εταιρεία.

IBM ξεκίνησε την υιοθέτηση υπολογιστών Mac για τους υπαλλήλους της στα μέσα του 2015, για να γίνει γρήγορα ένας από τους μεγαλύτερους εταιρικούς πελάτες της Apple. Κατά το πρώτο έτος, η IBM αντικατέστησε περίπου 30.000 PC με Mac και με τους εργαζόμενους της να συνεχίζουν να επιλέγουν Mac αντί για Windows PCs, η IBM έχει πλέον πάνω απο 90.000 Mac των οποίων τη διαχείριση και την υποστήριξη τους ανέλαβαν μόλις πέντε admins.

Υπήρχαν υποθέσεις από νωρίς ότι τα Mac θα είναι σημαντικά πιο ακριβά από τους υπολογιστές, αλλά τον τελευταίο χρόνο, η IBM έχει καταλήξει στο ότι αυτοί που πραγματικά είναι πιο ακριβοί, είναι οι υπολογιστές. Κατά τη διάρκεια μιας ζωής τεσσάρων ετών, ο Previn λέει η IBM εξοικονομεί έως και $543 ανά Mac σε σύγκριση με ένα PC.

Στο συνέδριο Jamf του περασμένου έτους, ο Previn έκανε παρόμοια σχόλια. Εκείνη την εποχή, μήνες μόλις από τότε που η IBM είχε προχωρήσει σε υπολογιστές Mac, αλλά ήδη η IBM είχε παρατηρήσει εξοικονόμηση επειδή τα Mac απαιτούν λιγότερη διαχείριση και ρύθμιση από τους υπολογιστές, παρόλο που κοστίζουν περισσότερο στην αρχή. “Κάθε Mac που αγοράζουμε κάνει και εξοικονόμηση χρημάτων στην IBM“, δήλωσε ο Previn το περασμένο έτος και στο συνέδριο του τρέχοντος έτους, δήλωσε πάνω κάτω τα ίδια έχοντας και τα στοιχεία στα χέρια του.

Τα Mac συνεχίζουν να αυξάνονται σε δημοτικότητα ανάμεσα στους υπαλλήλους της IBM, και το 73% λένε ότι θέλουν ο επόμενος υπολογιστής τους να είναι ένας Mac. Για να συμβαδίσει με τη ζήτηση, η IBM διοχετεύει το δίκτυο της με 1.300 νέα Mac κάθε εβδομάδα, χρησιμοποιώντας λογισμικό διαχείρισης Jamf και Device Enrollment πρόγραμμα εγγραφής συσκευής της Apple για να βοηθήσει τους νέους χρήστες στην εργασία τους.