Το Android Malware “Judy” έχει μολύνει πάνω από 36,5 εκατομμύρια συσκευές Android

Android Malware

Ένα νέο κακόβουλο λογισμικό με το όνομα Judy χτυπάει συσκευές Android, σύμφωνα με μια έκθεση της εταιρείας έρευνας Check Point. Το κακόβουλο λογισμικό έχει επηρεάσει έως 36,5 εκατομμύρια συσκευές Android, καθιστώντας το δυνητικά το πιο ευρέως διαδεδομένο κακόβουλο λογισμικό που βρέθηκε στο Google Play.

Το “Judy” είναι ένα adware με αυτόματο κλικ που βρέθηκε σε 41 εφαρμογές που αναπτύχθηκαν από μια κορεατική εταιρεία υπό την επωνυμία ENISTUDIO Corp., δήλωσε η ερευνητική εταιρεία που ανακάλυψε το κακόβουλο λογισμικό και ειδοποίησε την Google. Οι επαναλήψεις της ίδιας επίθεσης βρέθηκαν και σε κάποιες εφαρμογές από άλλους εκδότες. Το κακόβουλο λογισμικό χρησιμοποιεί μολυσμένες συσκευές για να παράγει μεγάλα ποσά απατηλών κλικ σε διαφημίσεις, δημιουργώντας έσοδα για τους δράστες πίσω από αυτό.

Οι κακόβουλες εφαρμογές έφτασαν σε μια εκπληκτική διαφορά μεταξύ 4,5 εκατομμυρίων και 18,5 εκατομμυρίων λήψεων. Ορισμένες από τις εφαρμογές που ανακαλύψαμε κατοικούσαν στο Google Play εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά όλες ενημερώθηκαν πρόσφατα. Δεν είναι σαφές πόσο καιρό υπάρχει ο κακόβουλος κώδικας μέσα στις εφαρμογές, επομένως η πραγματική διάδοση του κακόβουλου λογισμικού παραμένει άγνωστη. Η Judy στηρίζεται στην επικοινωνία με τον εξυπηρετητή Command and Control (C & C) για τη λειτουργία της.