Το BlackBerry Mercury με πληκτρολόγιο QWERTY θα ανακοινωθεί στην MWC 2017 στις 25 Φεβρουαρίου

BlackBerry Mercury

Η TCL Communication Technology (TCT) στην έκθεση CES 2017 νωρίτερα αυτό το μήνα είχε κυκλοφορήσει teaser ενός νέου BlackBerry smartphone με πληκτρολόγιο QWERTY με την κωδική ονομασία Mercury (Ερμής) και είχε πει ότι θα ανακοινωθεί στην MWC 2017 τον Φεβρουάριο. Σήμερα, η  BlackBerry μέσω ενός νέου BlackBerry Mobile (@BBMobile) λογαριασμό Twitter ανακοίνωσε ότι το smartphone θα παρουσιαστεί στις 25 Φεβρουαρίου.

Το Mercury  θα είναι το τελευταίο με την επωνυμία BlackBerry smartphone που έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί in-house, αλλά κατασκευάζεται από την TCL. Όπως ήδη γνωρίζουμε, το Mercury έχει έναν αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πλήκτρο διαστήματος, έρχεται με unibody μεταλλική και ένα soft-touch φινίρισμα στο πίσω μέρος. Έχει επίσης μια θύρα USB Type-C και τρέχει Android 7.0 (Nougat), αλλά η τελική έκδοση μπορεί να τρέχει το Android 7.1.

Η TCL δεν διέρρευσε περισσότερες πληροφορίες για το smartphone, συμπεριλαμβανομένων της επίσημης ονομασίας του και των τεχνικών χαρακτηριστικών του, τα οποία θα ανακοινωθούν στο Mobile World Congress (MWC) 2017 στη Βαρκελώνη τον επόμενο μήνα.