Το Facebook εργάζεται σε μια αυτόνομη εφαρμογή για δημιουργούς βίντεο

Mentions app

Το Facebook ανακοίνωσε στη διάσκεψη VidCon ότι εργάζεται σε μια ειδική εφαρμογή για δημιουργούς βίντεο. Η εφαρμογή δημιουργίας βίντεο θα είναι αποκλειστική για άτομα με επαληθευμένους λογαριασμούς, όπως δημοσιογράφους, διασημότητες και άλλους χρήστες με επιρροή στο διαδίκτυο. Θα είναι ουσιαστικά μια ενημέρωση για την εφαρμογή Facebook Mentions που περιορίζεται στα προαναφερθέντα άτομα.

Ξεκινώντας το 2014, η εφαρμογή “Mentions” δίνει σε διασημότητες και δημόσια πρόσωπα με επαληθευμένα προφίλ μια πλατφόρμα για να μιλήσουν με τους ακόλουθους τους. Παρόμοια με τις αναφορές, η νέα εφαρμογή δημιουργίας βίντεο λέγεται ότι περιλαμβάνει πρόσβαση στο Facebook Live, συμπεριλαμβανομένου ενός “δημιουργικού κιτ” που περιλαμβάνει εργαλεία όπως ειδικά intros και outros για ζωντανά βίντεο, προσαρμοσμένα αυτοκόλλητα, προσαρμοσμένα πλαίσια και πολλά άλλα. Επιπλέον, θα υπάρχει κοινοτική καρτέλα που θα επιτρέψει στους δημιουργούς να συνδεθούν εύκολα με τους οπαδούς τους στο Facebook, το Instagram και το Messenger.

Τέλος, η εφαρμογή βίντεο θα προσφέρει επίσης περισσότερες πληροφορίες για τους οπαδούς και πώς παρακολουθούν τα βίντεο των δημιουργών. Ο CEO του Facebook Mark Zuckerberg έχει ήδη δηλώσει τη σημασία του βίντεο και η τελευταία εφαρμογή βίντεο μοιάζει με ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.