Το Facebook ξεκινά την πλατφόρμα Messenger 2.1 με φυσική επεξεργασία γλώσσας και νέα εργαλεία

Messenger Platform2.1

Το Facebook ανακοίνωσε την Messenger Platform 2.0 τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους και τώρα το κοινωνικό δίκτυο έχει αναπτύξει μια νέα ενημέρωση η οποία περιλαμβάνει νέα και βελτιωμένα χαρακτηριστικά που επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να αναπτύξουν νέους τρόπους σύνδεσης με τους πελάτες τους.

Η ενημερωμένη έκδοση του Messenger Platform 2.1 αποκτά μια ενσωματωμένη επεξεργασία φυσικής γλώσσας (NLP), η οποία ανιχνεύει αυτόματα το πλαίσιο ενός μηνύματος πριν το μεταβιβάσει σε ένα bot. Μπορεί να εντοπίσει συνηθισμένες φράσεις όπως γεια, παρακαλώ, ευχαριστίες, ημερομηνία & ώρα, τοποθεσία, χρηματικό ποσό, αριθμό τηλεφώνου, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και διεύθυνση URL. Ακολούθως, η ενημερωμένη έκδοση προσθέτει ένα πρωτόκολλο παράδοσης που μπορεί να μεταφέρει μια συνομιλία από ένα αυτοματοποιημένο bot σε έναν άνθρωπο και είναι διαθέσιμο ως open beta παγκοσμίως. Οι παρεμβάσεις επιτρέπουν σε ένα bot να χειρίζεται πράγματα όπως ο πελάτης κατά την επιβίβαση, η κατάτμηση του κοινού ή η απάντηση σε συνήθεις ερωτήσεις.

Η πλατφόρμα Messenger αποκτά επίσης ένα νέο SDK που έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει την διαδικασία πληρωμής μέσω του Messenger καθώς οι πελάτες μπορούν να πληρώσουν χρησιμοποιώντας μια διαδικασία ενός βήματος μέσω του Messenger webview. Οι πληρωμές στο Messenger εξακολουθούν να είναι σε έκδοση beta και διατίθενται μόνο στις ΗΠΑ. Οι επιχειρήσεις θα μπορούν επίσης να προσθέτουν νέα κουμπιά παρότρυνσης για δράση στη σελίδα τους σε μια προσπάθεια να οδηγήσουν τους ανθρώπους στο Messenger.