Το Instagram δοκιμάζει την αυτόνομη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων ‘Direct’ που αντικαθιστά τα τρέχοντα εισερχόμενα

Direct

Το Facebook φαίνεται να ακολουθεί την ίδια διαδρομή που έκανε με τον messenger καθώς η εταιρία Instagram δοκιμάζει το Direct, μια αυτόνομη εφαρμογή ιδιωτικών μηνυμάτων που αντικαθιστά τα τρέχοντα εισερχόμενα από το Instagram. Η εφαρμογή Direct είναι πολύ παρόμοια με την εφαρμογή του Snapchat καθώς αυτή ανοίγει επίσης με την κάμερα.

Η εφαρμογή Instagram’s Direct κάνει εξαφανίζει το inbox από την εφαρμογή του Instagram και οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση μόνο στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων. Εάν το Instagram παρουσιάσει την εφαρμογή Direct σε παγκόσμιο επίπεδο, θα είναι η 3η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων από το Facebook μαζί με το Messenger και το WhatsApp. Οι προθέσεις του Instagram για την κατασκευή της εφαρμογής Direct είναι ότι τα ιδιωτικά μηνύματα δεν μπορούν ποτέ να προσφέρουν την καλύτερη εμπειρία μηνυμάτων όταν ταξινομούνται σε μια πλατφόρμα που προορίζεται για δημόσια χρήση.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Mark Zuckerberg δήλωσε: “Σε κινητά, κάθε εφαρμογή μπορεί να επικεντρωθεί μόνο στο να κάνει ένα πράγμα καλά.” Φαίνεται ότι η εταιρεία εφαρμόζει τον ίδιο κανόνα και πάλι. Η άμεση εφαρμογή έχει τρεις οθόνες σε αυτό, ανοίγει στο περιβάλλον της κάμερας δίνοντας στους χρήστες τη συνήθεια να μοιράζονται εικόνες πιο τακτικά. Στα αριστερά της κάμερας είναι η οθόνη προφίλ που σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις, να αλλάζετε λογαριασμούς και να περιηγηθείτε στις διάφορες γωνίες του Instagram. Στα δεξιά βρίσκεται η ενότητα Εισερχόμενα των μηνυμάτων.

Η εφαρμογή Direct διαθέτει τέσσερα αποκλειστικά φίλτρα που δεν είναι διαθέσιμα στο Instagram. Η μόνη απογοήτευση με την εφαρμογή Direct είναι ότι σας κάνει να μεταβαίνετε μπρος-πίσω μεταξύ της κύριας εφαρμογής και της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων. Ειδικά για όσους ξεκινούν πολλές συζητήσεις από το τμήμα ιστοριών. Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη σήμερα σε Android και iOS σε έξι χώρες. Τη Χιλή, το Ισραήλ, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Τουρκία και την Ουρουγουάη.