Το LG V30 θέτει νέα όρια στην κινητή τηλεφωνία με τις κορυφαίες δυνατότητες δημιουργίας βίντεο

LG-V30-Moroccan-Blue

Η LG Electronics (LG) αποκάλυψε το πολυαναμενόμενο LG V30, την πιο πρόσφατη έκδοση των κορυφαίων smartphone της σειράς V της εταιρείας. Το LG V30 απογειώνει τις δυνατότητες της σειράς V, παρέχοντας μια εντελώς νέα εμπειρία επικοινωνίας και προσφέροντας βέλτιστες δυνατότητες πολυμέσων. Το νέο V30 είναι εξοπλισμένο με καινοτόμες λειτουργίες της αγοράς – διπλή κάμερα που ενσωματώνει το πρώτο μεγαλύτερο διάφραγμα F1.6 της βιομηχανίας και τον πρώτο φακό Crystal Clear, την πρώτη οθόνη OLED FullVision, λειτουργία Cine Video με την οποία μπορεί κανείς να δημιουργήσει βίντεο με ποιότητα κινηματογραφικής ταινίας, κορυφαίο ήχο με το προηγμένο Hi-Fi Quad DAC, πλούσιο ήχο από την B&O PLAY, καθώς και αναγνώριση φωνής. Το V30 θέτει νέα στάνταρντ στην εξέλιξη των premium smartphones.

Επαγγελματικά βίντεο με τον F1.6 Crystal Clear φακό και τη λειτουργία Cine Video

Το LG V30 διαθέτει πολλές δυνατότητες βίντεο που το καθιστούν ηγέτη σε μία εποχή της δημιουργίας βίντεο μέσω smartphone. Η κύρια κάμερα στο πίσω μέρος του V30 διαθέτει F1.6 διάφραγμα, που επιτρέπει πιο φωτεινά και δυναμικά χρώματα. Μαζί με τον γυάλινο Crystal Clear φακό, ο οποίος παρέχει πιο ακριβή χρώματα και πιο καθαρές εικόνες από τους πλαστικούς φακούς, το V30 είναι το πιο ικανό smartphone για λήψη εικόνων. Ο δεύτερος φακός της πίσω κάμερας του V30 είναι ένας αναβαθμισμένος ευρυγώνιος φακός 13MP με 2/3 λιγότερη παραμόρφωση των εικόνων από ότι στο V20.

Με τη νέα λειτουργία Cine Video της LG μπορεί κανείς να δημιουργήσει βίντεο σαν επαγγελματίας, χάρη στα χαρακτηριστικά του Cine Effect και του Point Zoom. Οι χρήστες μπορούν πλέον να λαμβάνουν βίντεο υψηλής ποιότητας που ενισχύονται από τις κινηματογραφικές αποχρώσεις των διαφόρων κινηματογραφικών ειδών με μόνο ένα smartphone. Ενώ οι συνηθισμένες κάμερες επιτρέπουν στο χρήστη να ζουμάρουν μόνο στο κέντρο της φωτογραφίας, το Point Zoom – άλλη μία πρωτιά στον κλάδο – επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν ζουμ σε οποιοδήποτε μέρος της φωτογραφίας χρησιμοποιώντας το Zoom Slider, ανεξάρτητα από τη θέση του αντικειμένου στο κάδρο. Το Cine Effect παρέχει μια σειρά 15 προεπιλογών για να δώσει στα βίντεο μοναδικά εφέ ταινιών όπως ρομαντικής κωμωδίας, καλοκαιρινού blockbuster, μυστηρίου, θρίλερ καθώς και κλασικής ταινίας.

Το LG V30 υποστηρίζει το LG-Cine Log, το οποίο επιτρέπει μεγαλύτερη και πιο δημιουργική ευελιξία κατά τη λήψη των βίντεο. Με τη δυνατότητα λήψης ευρείας δυναμικής εμβέλειας και της γκάμας χρωμάτων, τα βίντεο του LG-Cine Log μπορούν να συλλάβουν πολύ πιο ακριβείς λεπτομέρειες εικόνας. Το LG-Cine Log επιτρέπει επίσης την εγγραφή βίντεο χρησιμοποιώντας τη λογαριθμική καμπύλη Log Gamma για μέγιστη ευελιξία στη δημιουργία του ύφους που θέλει ο χρήστης μετά τη λήψη.

Η λήψη φωτογραφιών είναι ακόμα πιο προηγμένη με το νέο V30. Η λειτουργία Manual Mode της φωτογραφικής μηχανής ανεβαίνει επίπεδα με το Graphy. Με το Graphy, οποιοσδήποτε ερασιτέχνης λάτρης της φωτογραφίας μπορεί να τραβάει ποιοτικές φωτογραφίες απλά επιλέγοντας την εικόνα και πιέζοντας το κλείστρο. Διαθέσιμο στο Manual Mode, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν επαγγελματικές φωτογραφίες από την ιστοσελίδα Graphy ή την εφαρμογή για κινητά και να εφαρμόσουν τα φίλτρα που έχουν οι φωτογραφίες αυτές όπως white balance, shutter speed, aperture και ISO στις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν με το V30.

Λεπτός, ελαφρύς σχεδιασμός και οθόνη OLED FullVision σε μία compact συσκευή

Το LG V30 αναπτύσσει τις δυνατότητες της οθόνης OLED FullVision σε ένα εκπληκτικά συμπαγές, λεπτό και ελαφρύ κινητό. Ακόμη και με τη μεγάλη 6 ιντσών 18:9 OLED FullVision οθόνη, το V30 είναι 8mm μικρότερο και 3mm πιο στενό από το προηγούμενο μοντέλο, με αποτέλεσμα μια πιο σταθερότερη και πιο σίγουρη λαβή. Με πάχος μόλις 7,3mm και μείωση του βάρους στα 158g, το V30 είναι το ελαφρύτερο μεταξύ των smartphones στην κατηγορία 6 ιντσών και άνω. Το γυαλί που καλύπτει τόσο το εμπρός όσο και το πίσω μέρος είναι καμπυλωτό σε όλο το μήκος, με αποτέλεσμα να δίνει μια κομψή, ολοκληρωμένη εμφάνιση και αίσθηση.

Η προηγμένη μονάδα διπλής κάμερας η οποία διαθέτει standard κάμερα 16MP και κάμερα ευρείας γωνίας 13MP είναι μικρότερη από τη μονάδα του V20, με αποτέλεσμα το σχεδόν επίπεδο πίσω μέρος για το V30. Για τις πιο ευκρινέστερες εικόνες, η standard κάμερα υποστηρίζεται από την Οπτική Σταθεροποίηση Εικόνας (Optical Image Stabilization – OIS), την Ηλεκτρονική Σταθεροποίηση Εικόνας (Electronic Image Stabilization – EIS) και την Υβριδική Αυτόματη Εστίαση (Hybrid Auto Focus)  που συνδυάζει την Αυτόματη Εστίαση Ανίχνευσης Λέιζερ (Laser Detection Auto Focus) και την Αυτόματη Εστίαση Ανίχνευση Φάσης (Phase Detection Auto Focus).

Η οθόνη QHD+ OLED FullVision (2880 x 1440)  προσφέρει πιο γρήγορο χρόνο απόκρισης με ελάχιστα afterimages εφέ, κατά τη διάρκεια της προβολής μιας ταινίας δράσης ή την αναπαραγωγή ενός παιχνιδιού με γρήγορες κινήσεις. Το V30 αξιοποιεί πλήρως αυτόν τον ταχύτατο χρόνο απόκρισης και τα εξαιρετικά γραφικά που προσφέρει η ισχυρή πλατφόρμα Qualcomm® Snapdragon™ 835 Mobile για την υποστήριξη της Daydream, την πλατφόρμα της Google για υψηλής ποιότητας, κινητή εικονική πραγματικότητα (VR). Με το Daydream, οι χρήστες μπορούν να εξερευνήσουν νέους κόσμους, να απολαύσουν προσωποποιημένη κινηματογραφική εμπειρία εικονικής πραγματικότητας και να παίξουν video games στο επίκεντρο της δράσης.

Ανώτερος προσωποποιημένος ήχος που υποστηρίζεται από Hi-Fi Quad DAC

Η LG έχει εξοπλίσει το V30 με Hi-Fi Quad DAC και συνοδεύεται από ακουστικά B&O PLAY – προσφέροντας αυθεντική και ανώτερη ακουστική εμπειρία – επίσης συντονισμένα για βέλτιστη εμπειρία ακρόασης.[1] Τα ψηφιακά φίλτρα ρυθμίζουν το pre- και post-ringing της απόκρισης της μουσικής με τρία φίλτρα που μπορούν να τροποποιηθούν ανάλογα με τις προτιμήσεις του χρήστη. Τέσσερις ήδη προγραμματισμένες προεπιλογές συνδυάζουν και ταιριάζουν τις συχνότητες ήχου και τις κλίμακες ντεσιμπέλ για να προσφέρει την ποιότητα ήχου που διαθέτουν στα επαγγελματικά ακουστικά.

Το V30 είναι το πρώτο παγκοσμίως smartphone που υποστηρίζει την τεχνολογία MQA (Master Quality Authenticated) επιτρέποντας τη ροή αρχείων ήχου υψηλής ανάλυσης που αποτυπώνουν τον αυθεντικό ήχο του Studio master και το ενσωματώνουν σε ένα μικρό αρχείο προσφέροντας ήχο υψηλής ανάλυσης διευκολύνοντας το audio streaming. Η δυνατότητα εγγραφής του LG V30 αναβαθμίζεται επίσης, με δέκτη που έχει διπλή ιδιότητα ως ακουστικό του τηλεφώνου και ως μικρόφωνο καταγράφοντας ένα ευρύτερο φάσμα ήχου, από απαλές καμπάνες έως βροντερά τύμπανα.

Εξοπλισμένο με ‘Google Assistant’ και ‘Αναγνώριση Φωνής’

Ο ψηφιακός βοηθός Google Assistant στο LG V30 θα διαθέτει μοναδικές δυνατότητες για το τηλέφωνο. Λέγοντας «Ok Google, κατέγραψε ένα ρομαντικό ‘Cine Video’¨» θα ενεργοποιήσει το Cine Video στη λειτουργία ‘Romantic’. Με τη φωνητική εντολή «Ok Google, βγάλε μια selfie ευρείας γωνίας» ξεκινά η εφαρμογή φωτογραφικής μηχανής με τη ρύθμιση στην ευρυγώνια λειτουργία της μπροστινής κάμερας. Ο Google Assistant στο V30 αξιοποιεί την προηγμένη επεξεργασία σήματος, επιτρέποντας στους χρήστες να χρησιμοποιούν τη φωνητική εντολή «Ok Google» ακόμα και όταν αναπαράγεται δυνατή μουσική. Επιπλέον, οι συσκευές LG όπως τα πλυντήρια ρούχων, τα στεγνωτήρια, τα ψυγεία, οι ιονιστές, οι φούρνοι, τα κλιματιστικά και η σκούπα ρομπότ είναι συμβατές με το Google Assistant όταν χρησιμοποιείται το V30 και το Google Home. Οι χρήστες μπορούν να πουν «Ok Google, μίλησε με την LG για να πλύνει τα ρούχα μου» και η πλύση ξεκινά.

Η ευκολία της δεύτερης οθόνης, που εισήχθη στα προηγούμενα smartphones της σειράς V εξελίχθηκε με τη νέα λειτουργία Always-on Display (AOD) και το Floating Bar. Όταν η οθόνη είναι απενεργοποιημένη, το AOD αντικαθιστά τη δεύτερη Οθόνη, παρέχοντας συντόμευση στα εργαλεία Quick Tools και Music Player χωρίς να χρειάζεται να ενεργοποιηθεί η οθόνη. Το προαιρετικό ημιδιαφανές Floating Bar μπορεί να προσαρμοστεί με έως και τέσσερις εφαρμογές και να μετακινηθεί οπουδήποτε πάνω στην οθόνη για εύκολη πρόσβαση στις εφαρμογές που χρησιμοποιούνται περισσότερο. Όταν δεν είναι απαραίτητο, το Floating Bar μπορεί να απομακρυνθεί, ώστε να μην καταλαμβάνει χώρο στην οθόνη.

Τώρα με τέσσερις διαφορετικές επιλογές, η ασφάλεια του LG V30 είναι πιο προηγμένη από ποτέ. Με τη λειτουργία αναγνώρισης προσώπου, το V30 μπορεί να ξεκλειδωθεί άμεσα χρησιμοποιώντας τη μπροστινή κάμερα, χωρίς το πάτημα κάποιου κουμπιού ακόμα και όταν η οθόνη του κινητού είναι απενεργοποιημένη. Η αναγνώριση φωνής χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό φωνής του χρήστη και μια σειρά από λέξεις-κλειδιά (βέλτιστα από τρεις έως πέντε συλλαβές) για να ξεκλειδωθεί το V30. Ο αξιόπιστος αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων βρίσκεται στο πίσω μέρος του τηλεφώνου για γρήγορη και ακριβή ασφάλεια και η λειτουργία Knock Code επιτρέπει το ξεκλείδωμα του V30 πατώντας ένα μοτίβο στην οθόνη.

Ανθεκτικότητα και Ασφάλεια

Η μεγάλη ανθεκτικότητα και η ασφάλεια του V30 συνδυάζεται ταυτόχρονα με το λεπτό και ελαφρύ σχεδιασμό του, χάρη σε μία από τις σχεδιαστικές του προσθήκες, το H-Beam, μια κατασκευαστική τεχνική (συναντάται στα σύγχρονα κτήρια) που ενισχύει την ανθεκτικότητα και την αντοχή, ενσωματώνοντας στα άκρα ένα μεταλλικό σκελετό. Το τηλέφωνο διαθέτει επίσης το Gorilla® Glass 5, το πιο εξελιγμένο ανθεκτικό γυαλί της εταιρείας Corning, τόσο στο μπροστινό όσο και στο πίσω μέρος. Επιπλέον, το V30 ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις ανθεκτικότητας του Υπουργείου Άμυνας των Η.Π.Α, καθώς πέρασε με επιτυχία 14 κατηγορίες δοκιμών MIL-STD 810G Transit Test, καθιστώντας το συμβατό ακόμα και για στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Η LG εφάρμοσε ένα σωλήνα θέρμανσης και ένα εξάρτημα ψύξης στο V30 για γρήγορη μείωση της θερμότητας. Το V30 χάρη στο πρότυπο IP68 μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε κατάσταση χωρίς να ανησυχεί ο χρήστης για την αντοχή της συσκευής  στο νερό και τη σκόνη. Το τηλέφωνο είναι απολύτως προστατευμένο από τη σκόνη και μπορεί να βυθιστεί μέχρι και 1,5 μέτρο για 30 λεπτά χωρίς να επηρεαστεί η λειτουργία του. Επιπλέον με το Quick Charge 3.0, το V30 φορτίζει από άδειο στο 50% μέσα σε 30 λεπτά περίπου ενώ υπάρχει η δυνατότητα ασύρματης φόρτισης για την απόλυτη ευκολία.

«Η σειρά V ανέκαθεν έδειχνε το δρόμο για νέες πρακτικές στην τεχνολογία της κινητής τηλεφωνίας που συμβάλλουν στη δημιουργία υψηλής ποιότητας περιεχομένου και το V30 ακολουθεί την ίδια πορεία» δήλωσε ο Juno Cho, Πρόεδρος της LG Electronics Mobile Communications Company. «Με κάμερα με διάφραγμα F1.6, γυάλινους φακούς Crystal Clear και τη λειτουργία Cine Video, το LG V30 έχει σχεδιαστεί για να βοηθάει στη δημιουργία επαγγελματικού περιεχομένου χωρίς πολυπλοκότητα».

Οι καταναλωτές που θα επιλέξουν το LG V30 θα λάβουν δωρεάν αγορές περιεχομένου αξίας 100 δολαρίων όταν εγκαθιστούν το δημοφιλές παιχνίδι Beat Fever της εταιρείας WRKSHP. Τα παιχνίδια επωφελούνται από την εκπληκτική OLED FullVision οθόνη του τηλεφώνου και από τον υψηλής ποιότητας ήχο.

Το V30 θα είναι διαθέσιμο στους καταναλωτές της Νότιας Κορέας από τις 21 Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια θα κυκλοφορήσει σε κύριες αγορές στη Βόρεια Αμερική, την Ασία, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Το V30 στην έκδοση των 64GB ROM θα έρθει σε τέσσερα κομψά χρώματα Aurora Black, Cloud Silver, Moroccan Blue και Lavender Violet[2] ενώ το LG V30+ με τα 128GB χωρητικότητα θα είναι διαθέσιμο σε περιορισμένες αγορές.

Οι επισκέπτες της IFA 2017 είναι ευπρόσδεκτοι να επισκεφτούν το περίπτερο της LG στο Hall 18 στο Messe Berlin για να δουν το νέο συναρπαστικό LG V30.

Βασικές προδιαγραφές[3]: 

  • Επεξεργαστής: Qualcomm®Snapdragon™ 835 Mobile Platform
  • Οθόνη: 6.0-inch 18:9 QuadHD+ OLED FullVision Display (2880 x 1440 / 538ppi)
  • Μνήμη:
    • V30: 4GB LPDDR4x RAM / 64GB UFS 2.0 ROM / MicroSD (up to 2TB)
    • V30+: 4GB LPDDR4x RAM / 128GB UFS 2.0 ROM / MicroSD (up to 2TB)
  • Κάμερα:
    • Εμπρός Dual: 16MP Standard Angle (F1.6 / 71°) / 13MP Wide Angle (F1.9/ 120°)
    • Πίσω: 5MP Wide Angle (F2.2 / 90°)
  • Μπαταρία: 3,300mAh
  • Λειτουργικό Σύστημα: Android 7.1.2 Nougat
  • Διαστάσεις: 151.7 x 75.4 x 7.3mm
  • Βάρος: 158g
  • Δίκτυο: LTE-A 4 Band CA
  • Συνδεσιμότητα: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / Bluetooth 5.0 BLE / NFC / USB Type-C 2.0 (3.1 συμβατότητα)
  • Χρώματα: Aurora Black / Cloud Silver / Moroccan Blue / Lavender Violet
  • Άλλα: IP68 Water and Dust Resistant / MIL-STD 810G Compliant / Crystal Clear Lens / 32-bit Hi-Fi Quad DAC / HDR10 / Daydream / Google Assistant / UX 6.0+ / Voice Recognition / Face Recognition / Fingerprint Sensor / Qualcomm® Quick Charge™ 3.0 Technology / Wireless Charging