Το Samsung Galaxy S8 είναι το πρώτο κινητό στον κόσμο με Bluetooth 5 και Dual audio που σας επιτρέπει να κάνετε streaming σε δύο συσκευές ταυτόχρονα

Samsung-Galaxy-S8-April-21

Η Samsung ανακοίνωσε τις ναυαρχίδα της Galaxy S8 και Galaxy S8+ σε εκδήλωση στη Νέα Υόρκη. Μία από τις κύριες αναβαθμίσεις σε σύγκριση με την σειρά Galaxy S7 είναι η υποστήριξη Bluetooth 5 στη σειρά S8, καθιστώντας το πρώτο smartphone στον κόσμο με αυτό το χαρακτηριστικό.

Η Bluetooth Special Interest Group (SIG) που είχε εισαγάγει Bluetooth 5 το περασμένο έτος, δήλωσε ότι η νέα έκδοση προσφέρει διπλή ταχύτητα και τετράκλινο φάσμα σε χαμηλής ενέργειας συνδέσεις. Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό είναι το Bluetooth Dual audio που σας επιτρέπει να κάνετε streaming ήχου από το S8 σε δύο ακουστικά Bluetooth ή ηχεία ταυτόχρονα. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε τα επίπεδα έντασης για κάθε συσκευή ξεχωριστά. Ωστόσο, οι δύο συνδεδεμένες συσκευές μπορεί να παρουσιάζουν μια μικρή διαφορά στην έξοδο ήχου, σύμφωνα με την Samsung.

Η Samsung είπε επίσης ότι έχει Scalable Codec έτσι η σύνδεση Bluetooth θα είναι σταθερή ακόμη και με παρεμβολές στη συχνότητα περιβάλλοντος. Αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη μόνο για ορισμένα εξαρτήματα που κατασκευάζονται από τη Samsung, δήλωσε η εταιρεία.

Παρά το γεγονός ότι η Samsung δεν έχει αναφερθεί εκτενώς στα τεχνικά χαρακτηριστικά, το Galaxy S8 τροφοδοτείται από τον οκταπύρινο Snapdragon 835 (MSM8998) χρονισμένο στα 2.35GHz (τετραπλού πυρήνα) + 1.9GHz (Quad) Mobile Platform με Gigabit LTE σε επιλεγμένες αγορές όπως των ΗΠΑ, παρόλο που το Sony Xperia XZ Premium είχε ανακοινωθεί ως το πρώτο smartphone στον κόσμο με Snapdragon 835, το Galaxy S8 θα είναι το πρώτο κινητό τηλέφωνο που θα κυκλοφορήσει με το τσιπ.