16-21 Οκτωβρίου η SAP Hellas πραγματοποιεί το Refugee Code Week στην Ελλάδα

Refugee Code Week

Το διαρκές όραμα και ο βασικός σκοπός της SAP είναι να υποστηρίζει ενέργειες για την βελτίωση της ζωής των ανθρώπων. Η παγκόσμια προσφυγική κρίση αφορά περισσότερους από 21 εκατομμύρια μετανάστες, που έχουν διασχίσει τα διεθνή σύνορα αναζητώντας ασφάλεια κι ένα νέο ξεκίνημα. Είναι δεδομένο πως αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια για να μπορέσουν να βελτιώσουν την ζωή τους. Οι προσφυγικοί καταυλισμοί εξελίσσονται σε μόνιμους οικισμούς όπου τα παιδιά δεν έχουν την ευκαιρία για εκπαίδευση, ενώ παράλληλα εταιρείες σε ολόκληρο τον κόσμο και ειδικότερα στη Μέση Ανατολή και την Αφρική αναζητούν συνεχώς εργαζομένους με ψηφιακές δεξιότητες. Η απόκτηση τέτοιων δεξιοτήτων, όπως ο προγραμματισμός, η γραφή και ο σχεδιασμός προγραμμάτων σε υπολογιστή, έχει την δυνατότητα να κατευθύνει την πορεία εκατομμύρια νέων ανθρώπων προς μια επιτυχή σταδιοδρομία.

Τον Οκτώβριο του 2016 το Refugee Code Week βοήθησε περισσότερα από 10.000 παιδιά να γράψουν τις πρώτες γραμμές κώδικα και σε ορισμένες περιπτώσεις να χρησιμοποιήσουν υπολογιστή για πρώτη φορά. Φέτος, με αυτήν τη δράση θέλουμε να έχουμε ακόμα μεγαλύτερο αντίκτυπο. Η SAP Hellas σε συνεργασία με το Κέντρο Συντονισμού του δήμου Αθηναίων για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων (ACCMR) που συστάθηκε και λειτουργεί με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, πραγματοποιεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Refugee Code Week, από τις 16 έως και τις 21 Οκτωβρίου 2017. Η πρωτοβουλία αυτή υποστηρίζεται από το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων. Υποστηρίζεται επίσης από το δίκτυο Refugee.INFO και το Πρόγραμμα Στέγασης για Αιτούντες Άσυλο που υλοποιείται από την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών του δήμου Αθηναίων ως μέρος του προγράμματος ESTIA (Στήριξη Έκτακτης Ανάγκης για την Ένταξη και τη Στέγαση), που υλοποιείται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή την Πολιτική Προστασία και Ανθρωπιστική Βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ECHO).

Περισσότεροι από 40 εθελοντές έχουν ήδη εκπαιδευτεί και είναι έτοιμοι να διδάξουν κώδικα σε παιδιά ηλικίας 12-17 ετών και νέους πρόσφυγες ηλικίας 18-28 ετών.