Δαμκαλίδης

Η Δαμκαλίδης ΑΕ συμμετείχε στην έκθεση imaging και τεχνολογίας Photovision 2022 που πραγματοποιήθηκε στο Tae Kwon Do τον Απρίλιο 2022.

Η Δαμκαλίδης ΑΕ βρέθηκε στο επίκεντρο του κορυφαίου γεγονότος εκθέτοντας στο περίπτερό της, τη μεγάλη γκάμα των φωτογραφικών προϊόντων που αντιπροσωπεύει στην ελληνική αγορά.

NIKON

Στο περίπτερο της Nikon, η Δαμκαλίδης παρουσίασε την πλήρη σειρά των φωτογραφικών μηχανών mirrorless Nikon Z:

 • Ζ 9 το νέο κορυφαίο μοντέλο με το πιο εξελιγμένο σύστημα αυτόματης εστίασης και παρακολούθησης 3D με εξαιρετικά χαρακτηριστικά στον τομέα της φωτογραφίας & του video.
 • Z 7 ΙΙ με την υψηλή ανάλυση και την ισχυρή αξιοπιστία.
 • Z 6 ΙΙ με τη δυνατότητα δημιουργίας κινηματογραφικών video επαγγελματικής ποιότητας και κορυφαίας απόδοσης στη λήψη φωτογραφιών.
 • Ζ 5 με τη μέγιστη ευαισθησία ISO 51.200 που μπορεί να συνεχίσει τη λήψη σε δύσκολες συνθήκες φωτισμού.
 • Ζ 50 με τέλεια και αξεπέραστη ποιότητα εικόνας.
 • Ζ fc με την κλασική σχεδίαση και την πρωτοποριακή τεχνολογία της.

Επίσης, παρουσιάστηκαν  οι φωτογραφικές μηχανές D-SLR, D850, D780 και D7500.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά όλη την γκάμα των φακών Nikon Z καθώς και τους φακούς που ανακοινώθηκαν πρόσφατα:

 • NIKKOR 800mm f/5.6E FL ED VR τον νέο prime υπερ-τηλεφακό που ενσωματώνει τα πιο προηγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά για δημιουργικές φωτογραφίες και σταθερές λήψεις ακόμη και στο χέρι. Διαθέτει εξαιρετικά γρήγορη, ομαλή και αξιόπιστη απόδοση AF και οπτικό VR εντός του φακού ώστε να διατηρεί σταθερές τις λήψεις, ιδανικός για φωτογραφία και video.
 • NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S τον επαγγελματικό υπερ-τηλεφακό με ενσωματωμένο τηλεμετατροπέα με φορμά FX.
 • NIKKOR Z 100-400mm f/4.5-5.6 VR S τον επαγγελματικό υπερ-τηλεφακό zoom με προηγμένα οπτικά στοιχεία και αξιόπιστη στεγανοποίηση με φορμά FX.
 • NIKKOR Z 24-120mm f/4 S τον εξαιρετικά ευέλικτο ευρυγώνιο τηλεφακό zoom με φορμά FX.
 • NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S τον micro φακό για λήψεις σε κλίμακα έως 1:1.
 • NIKKOR Z 28-75mm f/2.8 τον γρήγορο ευρυγώνιο τηλεφακό zoom με φορμά FX σταθερού διαφράγματος.
 • NIKKOR Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VR τον ευέλικτο, ισχυρό φακό zoom, ιδανική επιλογή για ταξίδια με φορμά DX.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, διοργανώθηκαν σεμινάρια από κορυφαίους φωτογράφους και βιντεογράφους που παρουσίασαν τη δουλειά τους και μίλησαν για την εμπειρία τους από την φωτογράφιση με εξοπλισμό Nikon:

“Multi-tasking”

 Περιγραφή και ανάπτυξη της ροής εργασίας με εξοπλισμό Nikon Z (bodies & lenses) τονίζοντας την ευελιξία και τα προτερήματα του συστήματος σε κάθε είδος φωτογράφισης και videoγράφισης.

“DSLR vs Mirrorless”

Συγκρίνοντας και τονίζοντας τα πλεονεκτήματα του συστήματος Nikon Z στη φωτογράφιση γάμου και εκδηλώσεων, με παραδείγματα και επεξηγηματικό σχολιασμό σε εντυπωσιακές εικόνες. Πρόσθετα δόθηκαν hints & tips για τη φωτογράφιση και ακολούθησε Q&A session σχετικά με το workflow.

“Italian vs Greek style of wedding photography”

Παρουσίαση και ανάλυση ροής εργασίας στη φωτογράφιση γάμου και εκδηλώσεων με ταυτόχρονη ανάδειξη του εξοπλισμού Nikon Z. Παραδείγματα φωτογραφιών, σχολιασμός τους και Q&A session.

“Video production από τη σύλληψη μέχρι την υλοποίηση” Περιεκτική παρουσίαση και επεξήγηση όλων των σταδίων της ροής εργασίας για τη δημιουργία μιας ταινίας με εξοπλισμό Nikon Z. Παραδείγματα, επιλογή φακών, ρυθμίσεις κάμερας, hints & tips, Q&A session.