Έκλεισε η μηχανή αναζήτησης torrents ”Torrentz.eu”

Torrentz

Με πάνω από δύο εβδομάδες μετά τη διακοπή λειτουργίας του Kickass Torrents και τη σύλληψη του διαχειριστή του στην Πολωνία, η μεγαλύτερη BitTorrent μηχανή αναζήτησης meta-search στον κόσμο Torrentz.eu σταμάτησε τη λειτουργία του.

Η έκπληξη απο το κλείσιμο του Torrentz σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής. Το Torrentz.eu ήταν μια ελεύθερη, γρήγορη και ισχυρή μηχανή αναζήτησης meta-search που φιλοξενούσε συνδυασμένα αποτελέσματα από δεκάδες άλλους δικτυακούς τόπους μηχανή αναζήτησης torrent όπως το The Pirate Bay, Kickass Torrents και ExtraTorrent. Η μηχανή μετα-αναζήτησης ανακοίνωσε “αντίο” στα εκατομμύρια των χρηστών χωρίς μεγάλες φανφάρες και ξαφνικά έπαψε τη λειτουργία του και την απενεργοποίηση της λειτουργίας αναζήτησης. Κατά τη στιγμή που γράφτηκε το άρθρο, η ιστοσελίδα Torrentz.eu εμφανίζει το παρακάτω μήνυμα: “Torrentz was a free, fast and powerful meta-search engine combining results from dozens of search engines.

Όταν προσπαθείτε να εκτελέσετε οποιαδήποτε αναζήτηση ή να κάνετε κλικ σε οποιοδήποτε σύνδεσμο στην ιστοσελίδα, η μηχανή αναζήτησης αρνείται να δείξει κάποιο αποτέλεσμα αναζήτησης και αντί αυτού, εμφανίζει ένα μήνυμα που γράφει: “Torrentz will always love you. Farewell.

Ξεκίνησε πίσω το 2003, και το Torrentz έχει ”διασκεδάσει” τη torrent κοινότητα για περισσότερα από 13 χρόνια με τα εκατομμύρια των επισκεπτών ανά ημέρα. Ωστόσο, σήμερα, η δημοφιλής μηχανή μετα-αναζήτησης έχει κλείσει τη λειτουργία της από όλους τους τομείς Torrentz, συμπεριλαμβανομένου του κύριου τομέα .EU (HTTP και HTTPS έκδοση) καθώς και άλλα στηρίγματα, όπως .me, .ch, και .IN. Παρά το γεγονός ότι πολλοί κάτοχοι πνευματικών δικαιωμάτων δεν ήταν ευχαριστημένοι με το site, τόσο οι RIAA και MPAA ανέφεραν την τοποθεσία στην κυβέρνηση των ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια λέει το TorrentFreak, ωστόσο δεν υπάρχει καμία είδηση από οποιαδήποτε σύλληψη ή νομική κατάργηση του site σε αυτή την περίπτωση. Τέλος, θα ήταν αρκετά δίκαιο να περιμένουμε για μια επίσημη ανακοίνωση από τους ιδιοκτήτες τους.