Ανακοινώθηκε επίσημα η Mirrorless φωτογραφική μηχανή Leica CL

Leica-CL

Η Leica CL η νέα mirrorless φωτογραφική μηχανή ανακοινώθηκε επίσημα. Η κάμερα είναι η τέταρτη στη σειρά των APS-C L-mount φωτογραφικών μηχανών. Είναι η δεύτερη μηχανή που κατασκευάζεται στη Γερμανία για το συγκεκριμένο σύστημα.

Το Leica CL καθιστά απλό να ενσωματώσει την τέχνη της φωτογραφίας στην καθημερινή ζωή κάποιου. Η νέα mirrorless είναι μια πλήρως σύγχρονη ILC, με αισθητήρα 24MP, συνεχή λήψη 10 fps και λήψη βίντεο 4K / 30p. Η Leica CL και ο φακός Leica Elmarit-TL 18 mm f/2.8 ASPH θα είναι διαθέσιμα και από τα καταστήματα, τις μπουτίκ και τους αντιπροσώπους της Leica στα τέλη Νοεμβρίου. Το σώμα της μηχανής σε μαύρο ανοδιωμένο φινίρισμα, θα κοστίζει $2.795,00 δολάρια, ενώ τα κιτ Prime και Vario θα κοστίζουν $3.795,00 και $3.995.00 αντίστοιχα. Ο νέος Leica Elmarit-TL 18 mm f/2.8 ASPH, σε μαύρο ή ασημί ανοδιωμένο φινίρισμα, θα κοστίζει $1.295,00. Μπορείτε να προ-παραγγείλετε την Leica CL στα B&H Photo Video & Adorama.com.

Η Leica CL συνεχίζει την κληρονομιά της Leica, με όλα τα σύγχρονα τεχνικά χαρακτηριστικά. Ο ενστικτώδης και βολικός σχεδιασμός της φωτογραφικής μηχανής διαθέτει μια φιλική προς το χρήστη ιδέα χειρισμού, παρέχοντας ένα εξαιρετικά έξυπνο εργαλείο, του οποίου το μικρό μέγεθος και το μικρό βάρος επιτρέπουν τη μέγιστη κινητικότητα. Όλα τα απαραίτητα χειριστήρια βρίσκονται στο πάνω μέρος με δύο μόνο πλήκτρα για τον καθορισμό του ανοίγματος, της ταχύτητας κλείστρου, της τιμής ISO, της αντιστάθμισης έκθεσης και της λειτουργίας λήψης, για γρήγορο και διαισθητικό χειρισμό. Διατηρώντας την άνεση στο προσκήνιο, όλες οι σχετικές πληροφορίες λήψης μπορούν να προβληθούν στη μικρή οθόνη LCD στην κορυφή της κάμερας, παρέχοντας άμεσα τις ρυθμίσεις και τις παραμέτρους έκθεσης με μια ματιά.

Μαζί με την άψογη θέα των αντικειμένων σας, η Leica CL προσφέρει την καλύτερη ποιότητα εικόνας στην κατηγορία της. Σε συνδυασμό με τον αισθητήρα APS-C 24 MP, έναν επεξεργαστή της σειράς Maestro II και ένα σύστημα γρήγορης αυτόματης εστίασης με 49 σημεία AF εγγυώνται λαμπρές φωτογραφίες σε όλες τις περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένων σκηνών χαμηλού φωτισμού. Εκτός από την εντυπωσιακή φωτογραφική μηχανή, η Leica CL καταγράφει επίσης εντυπωσιακό βίντεο με ανάλυση μέχρι 4Κ στα 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο.

Διατηρώντας τη συνδεσιμότητα ως κορυφαία προτεραιότητα, η Leica CL είναι εξοπλισμένη με ενσωματωμένο Wi-Fi που επιτρέπει στους φωτογράφους να μοιράζονται γρήγορα και εύκολα τις εκπληκτικές φωτογραφίες και βίντεο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή σε κοινωνικά δίκτυα με τη Leica CL App για iOS ή Android. Η απομακρυσμένη λειτουργία της εφαρμογής παρέχει επίσης τη δυνατότητα για κινητές συσκευές να χρησιμοποιηθούν ως απομακρυσμένο σκόπευτρο εκτός κάμερας, επιτρέποντας τον έλεγχο των παραμέτρων έκθεσης, ακόμα και κατά τη λήψη με τη λειτουργία του χρονοδιακόπτη ή από ασυνήθιστες γωνίες.

Χάρη στο L-Bayonet mount που μοιράζονται τα συστήματα Leica TL και SL, οι φακοί SL μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν χωρίς προσαρμογέα στα CL και TL2. Οι κατάλληλοι προσαρμογείς είναι επίσης διαθέσιμοι για τη χρήση Leica M και R φακών στις κάμερες, προσφέροντας απαράμιλλη δημιουργική ευελιξία και καθιστώντας τη Leica CL μία από τις πιο ευέλικτες κάμερες του χαρτοφυλακίου της Leica.

Key Features:

  • 24.2MP APS-C CMOS Sensor
  • Maestro II Image Processor
  • 2.36m-Dot Electronic Viewfinder
  • 3.0″ 1.04m-Dot Touchscreen LCD & Top LCD
  • UHD 4K30 and Full HD 1080p60 Video
  • Up to 10 fps Shooting and ISO 50000
  • 49-Point Contrast-Detect AF System
  • Electronic Shutter Up to 1/25000 Sec
  • Integrated Wi-Fi and USB 3.0 Type-C Port