Ανακοινώθηκε το πρώτο detachable PC workstation HP ZBook x2 με οθόνη 4K 14”

hp-zbook-x2

Η HP εισήγαγε το νέο ZBook x2 που αποτελεί τον πρώτο αποσπώμενο σταθμό εργασίας στον κόσμο. Στοχεύει στην επίλυση των προβλημάτων κινητικότητας των καλλιτεχνών, των σχεδιαστών και των επαγγελματιών ψηφιακής απεικόνισης. Έρχεται με ένα αποσπώμενο πληκτρολόγιο και μια ογκώδη οθόνη 14 ιντσών.

Το workstation PC, όταν αποσπάται από τη λειτουργία tablet, είναι μια οθόνη αφής οθόνης 14 ιντσών (2160 pixels έως 3840 pixels) με χρώμα 10 bit. Διαθέτει επίσης υποστήριξη για το Pen που σχεδιάστηκε από την HP με τεχνολογία Wacom που περιλαμβάνει 4.096 επίπεδα ευαισθησίας πίεσης, με δυνατότητες κλίσης πολλαπλής κατεύθυνσης και μια γόμα στο κάτω μέρος. Σε κατάσταση σύνδεσης, το ZBook X2 μπορεί να υποστηρίξει έως δύο οθόνες ανάλυσης 4K ή πέντε οθόνες. Το HP ZBook x2 διαθέτει τεχνολογία HP Sure Start 3ης γενιάς για προστασία BIOS, TPM 2.0 για κρυπτογράφηση και η τρίτη γενιά της Client Security Suite της HP είναι διαθέσιμη για την προστασία ευαίσθητων δεδομένων και ταυτότητας, συμπεριλαμβανομένης της αναγνώρισης προσώπου και του αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Τροφοδοτείται από τον επεξεργαστή quad-core i7 επεξεργαστή 8ης γενιάς Intel Kaby Lake-R, ο οποίος είναι χρονισμένος στα 4,2GHz μαζί με την κάρτα γραφικών Nvidia Quadro M620 με χωρητικότητα έως 32GB RAM και 2TB HP Z Turbo Drive αποθήκευσης SSD. Τρέχει το λειτουργικό σύστημα Windows 10 Pro. Όταν χρησιμοποιείται σε κατάσταση λειτουργίας tablet, έχει ένα στήριγμα για να το τοποθετήσετε σε ένα τραπέζι κατά τη χρήση του. Οι θύρες σύνδεσης περιλαμβάνουν έναν αναγνώστη έξυπνων καρτών, έναν αναγνώστη καρτών SD, μια θύρα HDMI, μια θύρα USB 3.0 και δύο θύρες USB-C με υποστήριξη Thunderbolt και WiFi 802.11 a / b / g / n / ac και Bluetooth 4.2. Έρχεται με κάμερα web 720p και πληκτρολόγιο με οπίσθιο φωτισμό. Η HP λέει ότι μπορεί να προσφέρει έως και 10 ώρες μπαταρίας και η εξαιρετικά γρήγορη επαναφόρτιση μπορεί να το φορτίσει έως και 50% σε μόλις 30 λεπτά.

Το ZBook X2 έχει σχεδιαστεί για να περάσει τη δοκιμή στρατιωτικού βαθμού MIL-STD 810G για είναι ανθεκτικό στη βροχή, τη σκόνη, τις ακραίες θερμοκρασίες και έχει επίσης υποστεί δεκάδες δοκιμές για πιστοποίηση και βελτιστοποιημένη απόδοση με λογισμικό από την Adobe και το Auto-Desk. Ζυγίζει 1.7kg σε λειτουργία tablet και 2.2Kg μαζί με το πληκτρολόγιο.

Η τιμή του HP ZBook Z2 ξεκινάει απο τα $1.749 για το βασικό μοντέλο και θα είναι διαθέσιμο από τον Δεκέμβριο.

https://www.youtube.com/watch?v=Vxmwf6XzC3E