Ανακοινώθηκε το HTC Vive Focus VR headset και η Vive Wave Open Platform

HTC-Vive-Focus

Η HTC χθες στο Vive Developers Conference (VDC) στο Πεκίνο ανακοίνωσε το Vive Focus Standalone VR headset. Η εταιρεία εισήγαγε επίσης την πλατφόρμα VIVE WAVE VR Open Platform, η οποία θα είναι ανοιχτή για εύκολη ανάπτυξη περιεχομένου VR και βελτιστοποίηση συσκευών για τρίτους συνεργάτες.

Το Vive Focus είναι το πρώτο αυτόνομο VR headset της εταιρείας για την αγορά της Κίνας και είναι η πρώτη εμπορική αυτόνομη συσκευή για την παράδοση 6DoF. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεστε έναν σταθμό βάσης όπως τον υπολογιστή ή το κινητό για να το συνδέσετε ή αισθητήρες και έχετε την ελευθερία της κίνησης για να το χρησιμοποιήσετε οπουδήποτε.

Το Vive Focus VR συνδυάζει μια οθόνη AMOLED για την καλύτερη δυνατή εμπειρία VR με χαμηλή λανθάνουσα κατάσταση και τροφοδοτείται από την πλατφόρμα Qualcomm Snapdragon 835 VR και χρησιμοποιεί την ανοιχτή πλατφόρμα Vive WV VR. Έχει ένα περιστροφικό ιμάντα κεφαλής παρόμοιο με το Deluxe Audio Strap του Vive.

Η Vive Wave Open Platform έχει ήδη 12 εταίρους, όπως οι 360QIKU, Baofengmojing, Coocaa, EmdoorVR, Idealens, iQIYI, Juhaokan, Nubia, Pico, Pimax, Quanta και Thundercomm, ανακοίνωσαν την υποστήριξή τους για τη Vive Wave και την ενσωμάτωση της πλατφόρμας περιεχομένου VIVEPORT VR στα μελλοντικά προϊόντα τους. Οι προγραμματιστές μπορούν να επωφεληθούν από το Vive Wave SDK για την ενσωμάτωση αξεσουάρ ακόμα και εξωτερικών λύσεων για είσοδο 6DoF.

Έδωσε τη δυνατότητα στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν περιεχόμενο για μια κοινή πλατφόρμα και πάνω από 35 κινέζοι και παγκόσμιοι προγραμματιστές περιεχομένου έχουν ήδη δημιουργήσει περιεχόμενο VR βελτιστοποιημένο για το Vive Wave. Στην ίδια εκδήλωση, η HTC ανακοίνωσε επίσης τη στρατηγική συνεργασία Viveport με την Unity, η οποία θα επιτρέψει τη δημοσίευση περιεχομένου στο Viveport για PC VR, Standalone VR και mobile VR προγραμματιστές με ένα μόνο κλικ.

Η Unity θα ενσωματώσει το Viveport στην πλατφόρμα περιεχομένου της και θα δώσει στους προγραμματιστές απλούστερο τρόπο να χρησιμοποιήσουν το νέο Vive Wave VR SDK. Η εταιρεία δήλωσε ότι θα ενσωματώσει τις λειτουργίες VivePort πληρωμής εντός της εφαρμογής και VR λειτουργίες διαφήμισης. Θα επιστρέψει το 100% του συνολικού κέρδους που κέρδισε στην πλατφόρμα της πίσω στην κοινότητα προγραμματιστών.

Η εταιρεία δεν ανακοίνωσε τη τιμή και τη διαθεσιμότητα του Vive Focus.