Ανακοινώθηκε το LG V20: Η LG Electronics αλλάζει τα δεδομένα της multimedia mobile εμπειρίας με το V20

LG V20

Η LG Electronics (LG) παρουσίασε σήμερα το V20, το νέο μοντέλο από τη σειρά V, προσφέροντας τις υψηλότερες δυνατότητες multimedia σε μια φορητή συσκευή. Το V20 διαθέτει νέα χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένων των λειτουργιών Steady Record 2.0, Hi-Fi Quad DAC, εγγραφής ήχου HD καθώς και βασική και εμπρόσθια κάμερα με ευρυγώνιο φακό για ακόμα καλύτερες επιδόσεις στην κατηγορία τους. Επίσης πρόκειται για το πρώτο smartphone παγκοσμίως με προεγκατεστημένο το λειτουργικό Android 7.0 Nougat OS και το νέο In Apps της Google.

Η σειρά V της LG αποτελεί την premium σειρά ναυαρχίδα smartphone η οποία έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στους χρήστες καλύτερη εμπειρία εικόνας και ήχου. Η LG αφουγκράστηκε τις ανάγκες των κατόχων του V10 και αποφάσισε ότι το V20 θα πρέπει να αναπτυχθεί για καταναλωτές που έχουν κάτι να πουν και εμπειρίες να μοιραστούν.

Για videos που αξίζει να μοιραστείς 

Steady Record 2.0

To LG V20, που τροφοδοτείται από τον επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 820 με X12 LTE, εισάγει τη λειτουργία Steady Record 2.0, αξιοποιώντας την ηλεκτρονική σταθεροποίηση εικόνας 3.0 (electronic image stabilizationEIS) της Qualcomm Technologies’ για την εγγραφή καθαρών πλάνων, ελαχιστοποιώντας τις ‘κουνημένες’ εικόνες. Η κυκλική βάση του EIS βελτιώνει την ακρίβεια του συγχρονισμού μεταξύ της εικόνας και της βάσης μειώνοντας το λάθος του συγχρονισμού σε μόλις 50 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Το EIS έρχεται να συμπληρώσει η ψηφιακή σταθεροποίηση εικόνας (DIS), η οποία βελτιώνει περαιτέρω την ποιότητα του βίντεο στην επεξεργασία που γίνεται αργότερα με την προσαρμογή αντικειμένων σε όλα τα καρέ και την ελαχιστοποίηση των στρεβλώσεων που προκαλούνται από το κλείστρο.

HiFi Video Recording

Οι κάτοχοι του LG V20 μπορούν να καταγράψουν Hi-Fi video και ταυτόχρονα να  ελέγχουν χειροκίνητα τις ρυθμίσεις για τέλεια ποιότητα ήχου χρησιμοποιώντας επιλογές όπως το Low Cut Filter (LCF) για την αφαίρεση ανεπιθύμητων θορύβων από το εξωτερικό περιβάλλον και το Limiter (LMT) για ηχητική εγγραφή από απόσταση. Το LCF μειώνει το θόρυβο του περιβάλλοντος, ενώ το LMT εστιάζει στη φωνή που ο χρήστης θέλει να καταγράψει. Το V20 καταγράφει επίσης ήχο χρησιμοποιώντας 24-bit/48 kHz Linear Pulse Code Modulation (LPCM), την ίδια μορφή που χρησιμοποιείται στον επαγγελματικό εξοπλισμό βίντεο.

Η πιο ‘αγνή’ ηχητική εμπειρία

Hi-Fi Quad DAC

Το V20 είναι το πρώτο smartphone παγκοσμίως που διαθέτει 32-bit Hi-Fi Quad ΕΑΒ, που τροφοδοτείται από την ESS Technology – τους σχεδιαστές της υψηλής απόδοσης για προϊόντα ήχου. Λειτουργεί με ESS SABRE ES9218, ενώ το Quad DAC του V20 προσφέρει καθαρότερο ήχο ελαχιστοποιώντας τις στρεβλώσεις και το θόρυβο από το εξωτερικό περιβάλλον μέχρι και 50%. Με 75-stage fine volume και ισορροπία στη διανομή ήχου από δεξιά και από αριστερά, καθώς και υποστήριξη για μορφές χωρίς απώλεια μουσικής, συμπεριλαμβανομένων των FLAC, DSD, AIFF και ALAC, το V20 προσφέρει ήχο υψηλής ποιότητας σε κάθε ζεύγος ακουστικών.

Εγγραφή ήχου Υψηλής Ευκρίνειας

Το HD Audio Recorder αντιπροσωπεύει το επόμενο στάδιο της εγγραφής ήχου. Αυτό το χαρακτηριστικό επιτρέπει στους χρήστες να αιχμαλωτίσουν ήχο ποιότητας από στούντιο ηχογράφησης με ένα μεγαλύτερο εύρος δυναμικών συχνοτήτων χρησιμοποιώντας τρία μικρόφωνα AOP για την καταγραφή απίστευτου ήχου που ξεπερνά ηχογραφήσεις όπως σε αυτά των συμβατικών smartphones. Με το ‘Studio Mode’, ελέγχεται χειροκίνητα ο ήχος με τα εύκολα στη χρήση πλήκτρα, παρόμοια με αυτά που έχουν οι βιντεοκάμερες. Επιπλέον με τη χρήση ‘Music Recorded’ καθίσταται δυνατή η καταχώρηση της δημιουργίας υψηλής ποιότητας ήχου κατάλληλο για οντισιόν με την καταγραφή τραγουδιού ‘πάνω’ από την υπάρχουσα μουσική.

Σε μια προσπάθεια να ενισχύσει περαιτέρω τις λειτουργίες ήχου και τον σχεδιασμό, η LG συνεχίζει τη συνεργασία της με την B&O PLAY. Το αποτέλεσμα στο LG V20 είναι ένας φυσικός, ισορροπημένος ήχος, αντανακλώντας την ακουστική φιλοσοφία[1] της Β&O PLAY.

Αιχμαλωτίστε τα πάντα και ακόμα περισσότερα

Εμπρόσθια/Πίσω κάμερα με ευρυγώνιο φακό

Οι μεγάλες δυνατότητες που διαθέτουν και οι δύο κάμερες της συσκευής (η εμπρόσθια και η πίσω), δίνουν την ευκαιρία στους χρήστες να αιχμαλωτίζουν λεπτομερέστατες φωτογραφίες. Η εμπρόσθια κάμερα των 5 MP διαθέτει φακό 120 μοιρών, για να μπορούν οι καταναλωτές να τραβάνε μεγαλύτερες selfie με ακόμα περισσότερους φίλους τους. Η πίσω κάμερα των 8 MP είναι εξοπλισμένη με φακό 135 μοιρών, και είναι ιδανική για λήψεις μπροστά από μια εκπληκτική θέα ή μέσα από ένα γιγάντιο στάδιο. Ο βασικός φακός 75 μοιρών της συσκευής διαθέτει μεγάλο διάφραγμα ενώ αιχμαλωτίζει λήψεις με μέγιστο όριο τα 16 ΜP.

Αυτόματη Λήψη

Με τη λειτουργία Αυτόματης Λήψης της εμπρόσθιας κάμερας, ο χρήστης μπορεί να αποτυπώνει τέλειες selfie, αφού η κάμερα διαθέτει αναγνώριση προσώπου, χαρακτηριστικό το οποίο επιτρέπει στη συσκευή να τραβήξει τη φωτογραφία όταν το άτομο προς λήψη είναι έτοιμο και χαμογελά. Έτσι, δεν υπάρχει ανάγκη να πατήσει ο καταναλωτής το κουμπί του κλείστρου, κίνηση η οποία συνήθως αυξάνει το κούνημα της μηχανής και τις πιθανότητες να αποτυπωθεί θολή η φωτογραφία.

Hybrid Auto Focus

Η λειτουργία Hybrid Auto Focus (HAF) του V20 εξασφαλίζει καθαρές, ευδιάκριτες λήψεις video και φωτογραφίας κάθε φορά, σε οποιοδήποτε περιβάλλον, κάνοντας χρήση τριών μηχανισμών AF (auto focus), Laser Detection AF (LDAF), Phase Detection AF (PDAF) και Contrast AF (CAF). H συσκευή καθορίζει αυτόματα εάν η χρήση LDAF ή PDAF είναι καλύτερη για ένα συγκεκριμένο πλάνο και, στη συνέχεια, βελτιώνει την εστίαση με τη χρήση του Contrast AF. Οι καταναλωτές μπορούν να εκμεταλλευτούν πλήρως τις δυνατότητες της συσκευής αιχμαλωτίζοντας ευκρινέστατες φωτογραφίες με τους φίλους τους ή τις οικογένειες τους, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού.

Προσφέρει περισσότερα από τα χαρακτηριστικά που προτιμάνε οι χρήστες

Δευτερεύουσα οθόνη

Η δημοφιλής, δευτερεύουσα οθόνη, η οποία βρίσκεται πάνω από την κύρια οθόνη και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο V10, έχει βελτιωμένα χαρακτηριστικά. Η απόδοση της φωτεινότητας διπλασιάστηκε ενώ το μέγεθος της γραμματοσειράς μεγάλωσε κατά 50 τοις εκατό σε σχέση με το V10 με σκοπό οι χρήστες να βλέπουν εύκολα, με μια ματιά, ειδοποιήσεις και alerts κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων τους σε εξωτερικούς χώρους. Επιπλέον, με τη λειτουργία Expandable Notifications, οι χρήστες μπορούν, με το πάτημα ενός κουμπιού στη δευτερεύουσα οθόνη, να μεγεθύνουν τις ειδοποιήσεις, να δουν μεγάλα μηνύματα γρήγορα και να απαντήσουν ή να μοιραστούν πληροφορίες άμεσα.

LG UX 5.0+

Το LG V20 διαθέτει περιβάλλον εργασίας LG UX 5.0+, έχοντας στόχο να κάνει ακόμα πιο εύκολη τη χρήση των λειτουργιών πολυμέσων για τους καταναλωτές. Το LG UX 5.0+ είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση του LG UX 5.0 που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο LG G5. Επιπλέον, είναι το πρώτο περιβάλλον εργασίας στον κόσμο που λειτουργεί σε Android 7.0 Nougat. Το LG V20 προσφέρει επίσης τη λειτουργία Multi-window, επιτρέποντας την εμφάνιση δύο εφαρμογών ταυτόχρονα σε μια χωρισμένη οθόνη, με σκοπό να μπορούν οι χρήστες να μεταφέρουν κείμενο, φωτογραφίες και αρχεία από μία εφαρμογή σε άλλη. Οι συγκεκριμένες δυνατότητες, σε συνδυασμό με την κύρια οθόνη IPS Quantum 5,7 ιντσών, προσφέρουν τις καλύτερες επιλογές[2] από πλευράς multitasking στους χρήστες.

In Apps

Το LG V20 είναι η πρώτη συσκευή στον κόσμο που περιλαμβάνει τη λειτουργία In Apps της Google. Η νέα λειτουργία αναζήτησης που εμφανίζεται στην εφαρμογή της Google, βοηθά τους χρήστες να βρουν περιεχόμενο όχι μόνο από τις ενσωματωμένες εφαρμογές, όπως τις επαφές, τα μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα μηνύματα κειμένου και τις φωτογραφίες, αλλά και από τις εφαρμογές που έχει εγκαταστήσει ο χρήστης. Επίσης τους επιτρέπει να ανακαλύψουν εφαρμογές τις οποίες είχαν χρησιμοποιήσει πρόσφατα, ανθρώπους για να έρθουν σε επαφή, μηνύματα ή δραστηριότητες σε εφαρμογές χωρίς να χρειάζεται να πληκτρολογήσουν κάποια εντολή.

Υψηλής ποιότητας σχεδιασμός και ανθεκτικό σώμα

Υψηλής ποιότητας υλικά

Η LG, για να προσδώσει μια εκλεπτυσμένη εμφάνιση στη συσκευή αλλά και να δημιουργήσει μια ανθεκτική δομή, χρησιμοποίησε ελαφρύ αλουμίνιο μαζί με ένα νέο υλικό που βασίζεται στο πυρίτιο. Το μέταλλο AL6013, που χρησιμοποιείται σε αεροσκάφη, ιστιοφόρα και ποδήλατα βουνού, επιλέχθηκε για να καλύψει το πίσω μέρος του τηλεφώνου, λόγω της ανθεκτικότητας από τη μία που παρουσιάζει αλλά και του μικρού βάρους που διαθέτει. Σε περίπτωση που πέσει η συσκευή, το επάνω και το κάτω μέρος του τηλεφώνου είναι εξοπλισμένα με σιλικόνη πολυκαρβονικού (Si-PC) για να προστατεύονται από τις φθορές. Αυτό το καινοτόμο υλικό, που χρησιμοποιείται σε κράνη, μειώνει τους κραδασμούς περισσότερο από 20% σε σύγκριση με τα συμβατικά υλικά.

Ανθεκτικότητα
Το LG V20 επίσης έχει περάσει για την αντοχή του, τη δοκιμή πτώσης MIL-STD 810G Transit, η οποία διενεργήθηκε από ανεξάρτητο εργαστήριο σύμφωνα με τα στρατιωτικά πρότυπα των ΗΠΑ. Η δοκιμή προσδιόρισε ότι το V20 θα μπορούσε να αντέξει τους κραδασμούς και να εξακολουθεί να λειτουργεί, πέφτοντας επανειλημμένα από ύψος 1,2 μέτρων (τεσσάρων ποδιών), ανεξάρτητα από τη θέση προσγείωσης (μπροστά ή πίσω όψη, πλευρές και γωνίες).

«Το LG V20, αξιοποιώντας τις πιο δημοφιλείς λειτουργίες ήχου και video της σειράς συσκευών V, έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει στους πελάτες μας μια περισσότερο δυναμική εμπειρία», δήλωσε ο δήλωσε ο Juno Cho, Πρόεδρος της εταιρείας LG Electronics and Mobile Communications. «Με το LG V20, προσφέρουμε στους χρήστες περισσότερες επιλογές από τα χαρακτηριστικά που προτιμούν να διαθέτουν και λιγότερες από όσα δε χρειάζονται, θέτοντας τις βάσεις για τη δημιουργία ενός νέου προτύπου για τη σχεδίαση ενός premium smartphone».

Η συσκευή LG V20 θα είναι διαθέσιμη στην αγορά της Κορέας από αυτό το μήνα ενώ κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών θα διατεθεί και στις υπόλοιπες αγορές. Πληροφορίες σχετικά με τις υπόλοιπες αγορές και την ημερομηνία διάθεσής της σε κάθε μια από αυτές θα ανακοινωθούν τοπικά.

Βασικά χαρακτηριστικά[3]: 

  • Επεξεργαστής: Qualcomm Snapdragon 820 Processor
  • Οθόνη: Βασική 5.7-inch QHD IPS Quantum Display (2560 x 1440 / 513ppi)/

   Δευτερεύουσα IPS Quantum Display (160 x 1040 / 513ppi)

  • Μνήμη: 4GB LPDDR4 RAM / 64GB UFS ROM / microSD (up to 2TB)
  • Κάμερα: Πίσω: Dual 16MP με F1.8 Aperture OIS (Standard Angle) και 8MP με F2.4 Aperture (Wide Angle), Εμπρόσθια: 5MP με F1.9 Aperture (Wide Angle) /
  • Μπαταρία: 3200mAh (αποσπώμενη)
  • Λειτουργικό Σύστημα: Android 7.0 Nougat
  • Μέγεθος: 159.7 x 78.1 x 7.6mm
  • Δίκτυο: LTE-A 3 Band CA
  • Συνδεσιμότητα: X12 LTE (μέχρι 600 Mbps LTE Category 12 με 3x Carrier Aggregation) / Wi-Fi (802.11 a, b, g, n, ac) / USB Type-C / Bluetooth 4.2 BLE / NFC
  • Χρώματα: Τιτάνιο/ Ασημένιο / Ροζ
  • Άλλα: Hi-Fi Video Recording / Steady Record 2.0 / HD Audio Recorder / Studio Mode /

   High AOP Mic / Second Screen / 32-bit Hi-Fi Quad DAC / In Apps / B&O Collaboration /

   Finger Print Scanner / Qualcomm Quick Charge 3.0

[1] Η έκδοση της συνεργασίας B&O PLAY είναι διαθέσιμη αποκλειστικά σε  συγκριμένες αγορές

[2] Δείτε το video στο https://youtu.be/u8gf32H1WOs

[3] Οι προδιαγραφές/χαρακτηριστικά μπορεί να διαφοροποιούνται ανάλογα με την Αγορά