Ανακοινώθηκε το Sony Xperia Hello smart communication robot

Hello

Η Sony εισήγαγε το Xperia Agent ως συσκευή στην MWC 2016 και μετά από ένα χρόνο η εταιρεία το έβγαλε τελικά σήμερα στην Ιαπωνία με τη μορφή «Xperia Hello». Πρόκειται για ένα ρομπότ επικοινωνίας που αναγνωρίζει κάθε μέλος της οικογένειας και να τους βοηθήσει στις καθημερινές τους ανάγκες.

Με το Xperia Hello Η Sony προσπαθεί να μεταφέρει τα έξυπνα ηχεία στο επόμενο επίπεδο. Παρόλο που κάνει τα ίδια πράγματα όπως το να σας λέει για τον καιρό, τον έλεγχο της μουσικής και πολλά άλλα, μπορεί να κάνει εκτίμηση του περιβάλλοντος και να μιλήσει ή να μετακινηθεί ανάλογα με την κατάσταση, χωρίς να απαιτείται ανθρώπινος δάκτυλος. Το Sony Xperia Hello συνδυάζει τη ρομποτική της Sony με την τεχνολογία Sony Agent.

Διαθέτει οθόνη αφής υγρών κρυστάλλων 4,6 ιντσών που δείχνει συνομιλίες, ειδήσεις κλπ. Μπορεί να περιστρέφεται μέχρι 340 μοίρες και να ανταποκρίνεται σε όποιον του μιλάει. Το Xperia Hello διαθέτει μια φωτογραφική μηχανή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για βιντεοκλήσεις και χρησιμεύει επίσης και ως κάμερα ασφαλείας. Έχει αισθητήρα υπέρυθρων για να ανιχνεύει κίνηση και επτά μικρόφωνα για να εξασφαλίσει ότι θα ακούσει τα πάντα. Η Sony δηλώνει ότι μπορεί να θυμάται σημαντικές μέρες όπως οποιεσδήποτε οικογενειακές εκδηλώσεις (γενέθλια,γιορτές,επετείους) και να ενημερώνει ολόκληρη την οικογένεια.

Το Sony Xperia Hello θα είναι διαθέσιμο μόνο στην Ιαπωνία από τις 16 Νοεμβρίου στη τιμή των ¥ 150.000 ($1317).

https://www.youtube.com/watch?v=WFCwU3E3m5U