ΕΕΛΛΑΚ: Μητρώο προγραμματιστών ανοιχτού κώδικα στο GitHub

ΕΕΛΛΑΚ

O Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ), στο πλαίσιο της προώθησης και της ενδυνάμωσης της κοινότητας προγραμματιστών που ασχολούνται με τον ανοιχτό κώδικα υλοποίησε ένα μητρώο προγραμματιστών που είναι ενεργοί στην υπηρεσία του GitHub  και δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Το GitHub είναι μία διαδικτυακή υπηρεσία που δίνει τη δυνατότητα στα μέλη της κοινότητας ανοιχτού λογισμικού να εναποθέτουν, να τεκμηριώνουν και να διαχειρίζονται τα έργα τους. Επιπλέον, η συγκεκριμένη υπηρεσία αποσκοπεί στο διαμοιρασμό των έργων στην κοινότητα του ελεύθερου λογισμικού. Τον Απρίλιο του 2016 υπήρχαν πάνω από 14 εκατομμύρια χρήστες και περίπου 35 εκατομμύρια αποθετήρια κώδικα.

Στην Ελλάδα χιλιάδες προγραμματιστές, εταιρείες και χρήστες χρησιμοποιούν το GitHub για να παρουσιάσουν, να συνεργαστούν, να μοιράσουν και να επαναχρησιμοποιήσουν κώδικα και έργα ανοιχτού λογισμικού. Στόχος του μητρώου είναι να παρουσιαστούν οι πιο ενεργοί προγραμματιστές που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δηλώσει στην υπηρεσία του GitHub.

Στον μητρώο οι χρήστες μπορούν να ταξινομηθούν:

  • με αλφαβητική σειρά
  • με τον αριθμό contributions σε αποθετήρια του GitHub
  • με τον αριθμό των  followers που έχουν
  • με την πόλη την οποία έχουν δηλώσει στο προφίλ τους στο GitHub