Επίσημος ο φακός Zeiss Batis 18mm f/2.8 με Autofocus

Zeiss Batis

Η Zeiss ανακοίνωσε το νέο Batis 18 χιλιοστά f / 2.8 φακό με υποστήριξη αυτόματης εστίασης για Sony full-frame mirrorless φωτογραφικές μηχανές.

Σχεδιασμένος για τοπία και αρχιτεκτονική φωτογραφία, ο νέος φακός Batis-series είναι το ευρύτερο μοντέλο στο lineup. Η ολοκαίνουργια ευρυγώνια προνομιακή οπτικών διαθέτει OLED οθόνη, ακριβώς όπως και τα αδέλφια του. Τα δύο πρώτα μοντέλα Batis είναι στα 25 χιλιοστά f / 2 και το 85mm f / 1.8 και αυτά τα οπτικά προσφέρουν μια πολύ υψηλή ποιότητα εικόνας και παρέχουν προστασία απο σκόνη και δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Το σούπερ ευρύ οπτικό του έχει σχεδιαστεί για A7-series μηχανές full-frame και είναι επίσης συμβατό με τη Sony E-mount mirrorless με APS-C αισθητήρα μεγέθους της εικόνας και θα παραδώσει ένα 35 χιλιοστά εστιακό μήκος ισοδύναμο με περίπου 27 χιλιοστά.

Όταν εξετάζουμε τις προδιαγραφές του, ο φακός αποτελείται από 11 στοιχεία σε 10 ομάδες, και τέσσερα από τα στοιχεία αυτά είναι ασφαιρικά και στις δύο πλευρές. Ο σχεδιασμός των φακών στηρίζεται σε Distagon. Ενώ το μέγιστο διάφραγμα ανέρχεται σε f / 2.8, το ελάχιστο είναι f / 22. Όπως αναφέρθηκε στην αρχή του άρθρου, ο 18 χιλιοστά f / 2.8 φακός Zeiss Batis έρχεται με μια οθόνη OLED που ενημερώνει τους χρήστες για την απόσταση εστίασης και το βάθος πεδίου. Ο φακός παρέχει μια ελάχιστη απόσταση εστίασης 0,25 m / 9.8in, ζυγίζεις 330g / 0.74lb και μετρά 80 χιλιοστά / 3.1in σε μήκος. Το προϊόν έρχεται με ένα 77 χιλιοστών σπείρωμα φίλτρου. Ακριβώς όπως και τα άλλα μοντέλα, είναι ανθεκτικός σε σκόνη και υγρασία.

Η ημερομηνία κυκλοφορίας του προϊόντος είναι για τον Μάιο του 2016. Ο φακός θα κοστίσει $ 1.499 στις ΗΠΑ και θα κυκλοφορήσει μαζί με ένα αποσπώμενο κάλυμμα φακού.

Πηγή