Η εφαρμογή του Snowback Haven μετατρέπει το τηλέφωνό σας σε ένα σύστημα ασφάλειας για το σπίτι

Haven-App

Το Ίδρυμα Ελευθερίας του Τύπου, όπου ο Edward Snowden είναι ένας από τους διευθυντές και το Guardian Project, έχουν αναπτύξει από κοινού μια εφαρμογή ανοιχτού κώδικα που ονομάζεται Haven for Android και χρησιμοποιεί τους αισθητήρες στο τηλέφωνο για την παρακολούθηση και την προστασία των φυσικών χώρων. Οι προγραμματιστές λένε ότι η εφαρμογή έχει αναπτυχθεί ειδικά για ερευνητικούς δημοσιογράφους, υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άτομα που κινδυνεύουν από εξαναγκαστική εξαφάνιση.

Η εφαρμογή απευθύνεται σε ανθρώπους που θέλουν να παρακολουθήσουν εισβολές στο σπίτι, στο γραφείο, στο δωμάτιο των επισκεπτών ή σε άλλο ιδιωτικό χώρο. Πρέπει να εγκαταστήσετε την εφαρμογή σε ένα φτηνό τηλέφωνο Android για να την χρησιμοποιήσετε για παρακολούθηση και να αποκτήσετε πρόσβαση σε αρχεία καταγραφής από άλλη εφαρμογή ή απο την επιφάνεια εργασίας.

Το επιταχυνσιόμετρο στο τηλέφωνο ανιχνεύει την κίνηση και τις κραδασμούς του τηλεφώνου, η εμπρόσθια ή οπίσθια κάμερα χρησιμοποιείται για την ανίχνευση κίνησης στο ορατό περιβάλλον του τηλεφώνου, το μικρόφωνο ανιχνεύει θορύβους στο περιβάλλον, ο αισθητήρας φωτός περιβάλλοντος ανιχνεύει αλλαγή στο φως και το τηλέφωνο μπορεί επίσης να ανιχνεύσει τη συσκευή που αποσυνδέθηκε ή την απώλεια ισχύος.

Η εφαρμογή αποθηκεύει μόνο εικόνες και ήχο όταν ενεργοποιείται από κίνηση ή ένταση και αποθηκεύει τα πάντα τοπικά στη συσκευή. Μπορείτε να τοποθετήσετε τη φωτογραφική μηχανή του τηλεφώνου για να τραβήξετε ορατή κίνηση ή να ρυθμίσετε το τηλέφωνό σας κάπου διακριτικά για να ακούσετε μόνο τους θορύβους.

Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε ασφαλείς κρυπτογραφημένες ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο για τα γεγονότα εισβολής και να αποκτήσετε πρόσβαση στα αρχεία καταγραφής εξ αποστάσεως ή οποτεδήποτε αργότερα. Αυτά τα αρχεία καταγραφής μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση από απόσταση μέσω της υπηρεσίας Tor Onion. Υποστηρίζει επίσης ειδοποιήσεις κειμένου SMS, εάν δεν υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο. Η εφαρμογή έχει πολλές περιπτώσεις χρήσης. Δεδομένου ότι η εφαρμογή είναι ακόμα σε beta, μπορεί να έχει κάποια σφάλματα.

Download Haven: Keep Watch (Beta) – Android