Η υβριδική παιχνιδομηχανή Nintendo Switch κυκλοφορεί τον Μάρτιο στα $299.99

Nintendo Switch

Η Nintendo ανακοίνωσε τη τιμή και τη διαθεσιμότητα του Nintendo Switch σε μια εκδήλωση. Παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο και έρχεται με δύο αποσπώμενα χειριστήρια και ένα Dock για τη σύνδεση της με την τηλεόραση. Τροφοδοτείται από custom επεξεργαστή Tegra.

Κάθε ένα από τα χειριστήρια JoyCon περιλαμβάνουν αισθητήρες κίνησης και ανάδρασης και ένας από τους ελεγκτές έχει ένα κουμπί αφιερωμένο στην σύλληψη screenshots για να μοιραστείτε το παιχνίδι σας στα social media με καταγραφή βίντεο που έρχονται απο το μέλλον. Έχει επίσης μια κάμερα υπερύθρων για την ανίχνευση της κίνησης του χεριού ενός παίκτη. Η ταμπλέτα έχει μια 6.2-ιντσών (1280 x 720 pixels) multi-touch χωρητική οθόνη αφής, διαθέτει 32GB εσωτερικής μνήμης και υποστηρίζει κάρτες microSDXC. Έχει επίσης έναν αισθητήρα φωτισμού περιβάλλοντος για την αυτόματη ρύθμιση της φωτεινότητας. Μπορείτε να συνδέσετε έως και οκτώ συστήματα μαζί για να παίξετε οπουδήποτε ή να παίξετε online με άλλους παίκτες που έχουν στην κατοχή τους το Nintendo Switch.

Τα παιχνίδια του Switch έρχονται σε cartridges γνωστά και ως κάρτες παιχνιδιού και υποδοχή του cartridge είναι ασύμβατη με τα cartridges του Nintendo 3DS. Μπορείτε να αγοράσετε ψηφιακές εκδόσεις των παιχνιδιών από το Nintendo eShop για το Nintendo Switch σύστημα σας ή από την ιστοσελίδα της Nintendo. Μερικά από τα παιχνίδια περιλαμβάνουν τα: Legend of Zelda: Breath of the Wild, Super Mario Odyssey, Splatoon 2 και το Mario Kart 8 Deluxe, μια ενημερωμένη έκδοση του παιχνιδιού του Wii U.

Η Nintendo δεν αναφέρθηκε στην χωρητικότητα της μπαταρίας, αλλά λέει ότι θα διαρκέσει για περισσότερο από έξι ώρες, οι οποίες θα ποικίλουν ανάλογα με τις συνθήκες του λογισμικού και τη χρήση. Για παράδειγμα, θα μπορείτε να παίξετε το The Legend of Zelda: Breath of the Wild για περίπου 3 ώρες με μία μόνο φόρτιση, δήλωσε η εταιρεία.

Το Nintendo Switch θα κυκλοφορήσει σε Ιαπωνία, ΗΠΑ, Καναδά και τις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες στις 3 Μαρτίου με τιμή λιανικής τα $299,99. Αυτό περιλαμβάνει τα: Nintendo Switch Console, Dock, DockJoy-Cons (Left and Right), Joy-Con Wrist Straps, Joy-Con Grip, HDMI καλώδιο και έναν προσαρμογέα AC. Έρχεται σε γκρι, Neon Μπλε και Neon κόκκινο χρώματα.

Δείτε ολόκληρο το event της παρουσίασης στο παρακάτω βίντεο.

https://www.youtube.com/watch?v=Ntzz8O7SpWs