Η υιοθέτηση του Android Nougat πλησιάζει το 10%, ενώ το Nougat 7.1 ανήκει μόνο στο 0,6% των συσκευών

android-june

Η Google κυκλοφόρησε τους αριθμούς διανομής Android για τον μήνα Ιούνιο. Η υιοθέτηση του Android Nougat αυξάνεται και αγγίζει το 10%. Το τελευταίο Android OS είναι πλέον διαθέσιμο στο 9,5% όλων των συσκευών Android από τις οποίες το Android Nougat 7,0 έχει μερίδιο 8,9%, ενώ το Android 7,1 είναι μόνο στο 0,6% ακόμη και μετά από επτά μήνες.

Το Marshmallow είναι ίδιο με τον προηγούμενο μήνα και είναι στάσιμο στο 31,2%, ενώ το Lollipop έχει συνολικό μερίδιο 30,8% των ενεργών συσκευών Android. Αυτό σημαίνει ότι το Android Lollipop λειτουργεί με την πλειονότητα των ενεργών συσκευών Android. Τα Jelly Bean και KitKat συνεχίζουν να μειώνονται σταθερά και να έχουν μερίδιο αγοράς 18,1% και 8,8% αντίστοιχα. Οι χρήστες Gingerbread τον περασμένο μήνα έφταναν στο 1% και αυτό το μήνα οι χρήστες Gingerbread μειώθηκαν στο 0,8%. Το Ice Cream Sandwich είναι επίσης στο 0,8%. Μπορούμε σύντομα να δούμε το Gingerbread και το Ice Cream Sandwich να σβήνουν οριστικά από τις διανομές Android.

Αυτοί οι αριθμοί συλλέγονται από συσκευές Android που έχουν πρόσβαση στο Play Store σε περίοδο επτά ημερών που λήγει στις 5 Ιουνίου 2017.