Η Amazon παρουσιάζει την υπηρεσία Sumerian για γρήγορη και εύκολη δημιουργία εφαρμογών AR, VR και 3D

Amazon-Sumerian

Στην εκδήλωση Re: Invent AWS, Amazon Web Services, η εταιρεία Amazon.com παρουσίασε την υπηρεσία Amazon Sumerian, η οποία θα κάνει τους προγραμματιστές να δημιουργούν γρήγορα και εύκολα εφαρμογές AR, VR και 3D και να τις εκτελούν σε κινητές συσκευές, οθόνες τοποθετημένες στο κεφάλι, ψηφιακή σήμανση ή σε προγράμματα περιήγησης στο διαδίκτυο.

Οι προγραμματιστές με τη νέα υπηρεσία Sumerian μπορούν να δημιουργήσουν ρεαλιστικά εικονικά περιβάλλοντα, τρισδιάστατα αντικείμενα και κινούμενους χαρακτήρες και επίσης να γράψουν πώς αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Τα αρχεία AR και VR που δημιουργήθηκαν στο Amazon Sumerian θα τρέχουν σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης που υποστηρίζει WebGL ή WebVR rendering, συμπεριλαμβανομένων των Daydream, HTC Vive, Oculus Rift και το iOS στις κινητές συσκευές.

Οι τεχνολογίες AR και VR αναπτύσσονται σε συνεργασία με δύο τεχνολογικούς γίγαντες όπως η Apple με το ARKit και η Google με το ARCore που ασχολούνται σοβαρά με τη βελτίωση και την προσφορά καλύτερης εικονικής εμπειρίας, έτσι και η Amazon αποφάσισε να μπει στο παιχνίδι.

Η δJημιουργία ρεαλιστικών εικονικών περιβαλλόντων ή σκηνές απαιτούμενων εργαλείων και δεξιοτήτων, Τρισδιάστατη μοντελοποίηση, περιβαλλοντική σχεδίαση, κινούμενα σχέδια, εφέ φωτισμού, επεξεργασία ήχου και άλλα, με την Amazon Sumerian, οι προγραμματιστές μπορούν να επωφεληθούν από τον web editor και να δημιουργήσουν γρήγορα σκηνές επαγγελματικής ποιότητας και ένα εργαλείο οπτικής δέσμης ενεργειών για τη δημιουργία της λογικής που ελέγχει τον τρόπο συμπεριφοράς των αντικειμένων και των χαρακτήρων στις σκηνές και την ανταπόκριση τους στις ενέργειες.

Η Amazon Sumerian χρησιμοποιεί υπηρεσίες AWS όπως το Amazon Lex, το Amazon Polly, το AWS Lambda, το AWS IoT και το Amazon DynamoDB. Σας επιτρέπει να σύρετε και να αποθέσετε τρισδιάστατα αντικείμενα και χαρακτήρες σε σκηνές. Μπορείτε είτε να κατεβάσετε είτε να εισαγάγετε αντικείμενα από αποθετήρια τρίτων όπως το Sketchfab ή το Turbosquid ή απλώς να χρησιμοποιήσετε την pre-built βιβλιοθήκη αντικειμένων της Sumerian.

Οι σκηνές Amazon Sumerian φιλοξενούνται στο σύννεφο AWS και εξυπηρετούνται από ένα κοινό σημείο πρόσβασης, έτσι ώστε οι χρήστες να έχουν πρόσβαση σε αυτά από οπουδήποτε. Οι προγραμματιστές απλά πρέπει να εγγραφούν και να πληρώσουν για την αποθήκευση που χρησιμοποιείται για τα τρισδιάστατα στοιχεία και τον όγκο της κυκλοφορίας που παράγεται για να αποκτήσουν πρόσβαση στις εικονικές σκηνές που δημιουργούν.