Η AMD Radeon Pro Duo ανακοινώθηκε στο GDC 2016

AMD Radeon Pro

Η AMD εισήγαγε τη πολυαναμενόμενη κάρτα γραφικών dual-GPU. Η Pro Duo Radeon ανακοινώθηκε στην GDC 2016, σε εκδήλωση της AMD. Ξέραμε ότι αυτή η διπλή κάρτα Fiji  ήταν προγραμματισμένη να κυκλοφορήσει, αλλά καθυστέρησε διότι η AMD περίμενε για την εκκολαπτόμενη αγορά HMD να ανθίσει. Το όνομα μπορεί να αποτελεί έκπληξη σε πολλούς στην αγορά αφού περίμεναν ότι θα ονομαζόταν Fury X2. Η AMD τοποθετεί τη νέα κάρτα γραφικών ως  τη “πρώτη πλατφόρμα στον κόσμο για το VR Δημιουργία Περιεχομένου”. Η Pro Duo AMD Radeon είναι το αρχικό προϊόν της σειράς AMD VR Ready Creator line.

Πιο ισχυρές πλατφόρμες οδηγούν γρήγορα σε μεγαλύτερη καθηλωτική εμπειρία, δήλωσε ο Raja  Koduri, ανώτερος αντιπρόεδρος και επικεφαλής της Radeon Technologies Group, στην AMD. Αυτό είναι πιο εμφανές με το VR που απαιτεί όλο και υψηλότερες υπολογιστικές επιδόσεις. Η νέα AMD Radeon Pro Duo μας με το LiquidVR SDK μας είναι η ταχύτερη πλατφόρμα στον κόσμο, τόσο για τη δημιουργία και κατανάλωση περιεχομένου, επιτρέποντας παγκόσμιας κλάσης γραφικά και VR εμπειρία.

Η Pro Duo Radeon με το LiquidVR SDK περιγράφεται ως μια πλατφόρμα με στόχο την δημιουργία VR περιεχομένου, από την ψυχαγωγία στην εκπαίδευση, τη δημοσιογραφία, την ιατρική και τον κινηματογράφο. Φυσικά, η ανάπτυξη του περιεχομένου περιλαμβάνει υποστήριξη για DirectX 12.

Αυτή η κάρτα γραφικών προσφέρει 16 TeraFLOPS της υπολογιστικής απόδοσης, λέει η AMD. Συμπληρώνοντας τους προγραμματιστές hardware και λογισμικού υπόσχονται ότι το LiquidVR μπορεί να μειώσει την καθυστέρηση και έχει επιλεγεί ως η πλατφόρμα επιλογής από τους εταίρους, όπως η Crytek. Υπάρχουν και άλλα δυνατά ονόματα του χώρου που υποστηρίζουν την πρωτοβουλία δημιουργίας VR της AMD.

Η Radeon Pro Duo της AMD έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει ευρέως στις αρχές του δεύτερου τρίμηνου του 2016 σε μια αναμενόμενη τιμή των $1.499.

Πηγή